0

Το αλουμινόχαρτο, πέρα από τις συνήθεις χρήσεις του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα είδηκατασκευών ως απλό ...μεταλλικό χαρτί που θαμεταχειριστείτε σαν π.χ ένα ρυζόχαρτο με μια περίπου σαν ...decoupage διαδικασία.

Αφ΄ενός η ιδιότητά του να κόβεται και νατσαλακώνεται πολύ εύκολα και αφετέρου το ελάχιστο πάχος του το κάνουν ιδανικό για να "ντύσετε" επιφάνειες - αντικείμενα που τελικώς μπορούν νααποκτήσουν πολύ όμορφη ανάγλυφηόψη και ασφαλώς να βαφτούν με απλάακρυλικά χρώματα και ναεπεξεργαστούν με χρώμα με κάθε είδουςτεχνική.
Eίναι ένας ακόμη τρόπος να δώσετε μια εντελώς νέα και ιδιαίτερη όψη σε παλιά, φθαρμένα αντικείμενα αλλά και σε πολύ φτηνά κομμάτια που θα βρείτε στην αγορά, π.χ βάζα, κορνίζες κλπ. για να επεξεργαστείτε με παρόμοιο τρόπο θα βρείτε ακόμη και στα "1 ευρώ" shop.


Θα χρειαστείτε:

- γυάλινο βάζο - αλουμινόχαρτο - κόλλα decoupage ή ελαφρά αραιωμένη ατλακόλ - ακρυλικόχρώμα - βερνίκι ντεκουπάζ ή μεταλλικό glaze(λούστρο)


1. Το αρχικό στάδιο της διαδικασίας, το ντύσιμοδηλαδή του αντικειμένου με το αλουμινόχαρτο είναι τοβασικότερο και που χωρίς να παρουσιάζει καμιάδυσκολία απαιτεί απλώς λίγη υπομονή.
Τσαλακώστε ελαφρά ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και στην συνέχεια κόψτεμικρότερα κομμάτια, σε όποιο μέγεθος σας εξυπηρετεί ανάλογα με το σχήμα-μέγεθος του βάζου και με την βοήθεια της κόλλας καλύψτε την επιφάνεια του, φροντίζοντας στα σημεία των ενώσεων το ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου να επικαλύπτει ελαφρά το άλλο.
Κόλλα θα απλώσετε και πάνω στο βάζο και πάνω στο αλουμινόχαρτο, επιμένοντας λίγο παραπάνω στασημεία που ενώνονται τα κομμάτια του,δουλεύοντας και πιέζοντας με τα χέρια σας έτσι ώστε να εφάπτεται πλήρως πάνω στο γυαλί και οιπτυχώσεις στα σημεία των ενώσεων να είναι όσο πιολεπτές και ...αόρατες στο τελικό αποτέλεσμα.Ολοκληρώστε με ένα πέρασμα μικρής ποσότητας κόλλας σε ολόκληρο το βάζο και αφήστε ναστεγνώσει εντελώς. Θα χρειαστεί αρκετές ώρες.






2. Το αρχικό βάψιμο, με όποια απόχρωση μπογιάς θέλετε, θα το κάνετε είτε ψεκάζοντας αφού πριν βάλετε μια ποσότητα ελαφρά αραιωμένου χρώματος σε ένα μπουκαλάκι για σπρέϋ είτε κανονικά μεπινέλο.
Αφήστε ναστεγνώσει η πρώτη στρώση μπογιάς και στην συνέχεια, με ένασφουγγαράκι ήχαρτί κουζίνας,ταμπονάρετεεπιπλέονποσότηταχρώματος στα σημεία που πιθανόν η μπογιά δεν έχει "σταθεί" καλά αλλά και για να τονίσετε κάποια σημεία, δημιουργώντας μια ελαφριά ανομοιομορφία με το χρώμα κατά τόπους να είναι εντονότερο και πιο σκούρο. Φυσικά με τον ίδιοακριβώς τρόπο μπορείτε να δουλέψετε και με δύο παρεμφερείς αποχρώσεις μπογιάς, αφού στεγνώσει το αρχικό χρώμα να προσθέσετε ανά σημεία χρώμα πατίνας, μεταλλικό χρώμα κλπ.



3. Όταν στεγνώσει εντελώς η μπογιά, περάστε ολόκληρητην επιφάνεια του βάζου με απλό βερνίκι decoupage που θα αδιαβροχοποιήσει και θαπροστατέψει την κατασκευή ή με ένα μεταλλικό glaze(λούστρο) που επιπρόσθετα θα προσφέρει ένα "μεταλλικό"φινίρισμα, αν φυσικά δενέχετε μετά το απλό ακρυλικό χρώμα χρησιμοποιήσει πατίνες, μεταλλικά χρώματα κλπ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και πολύ ιδιαίτερο, μια πολύ οικονομική κατασκευή και εάν σας αρέσει ως τεχνική ο καλύτερος τρόπος για ναεξοικειωθείτε με την χρήση αλουμινόχαρτου με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι να ...πειραματιστείτεαρχικά πάνω σε μικρού μεγέθους αντικείμενα.


http://www.soulouposeto.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top