0

Δείτε πώς θα καθαρίσετε εύκολα και χωρίς την χρήση χημικών τα πιο δύσκολα σημεία του σπιτιού, πώς θα μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά και πώς θα ανανεώσετε τα δερμάτινα έπιπλα με τον πιο γρήγορο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο.
Καθαρίστε την ψησταριά με ένα κρεμμύδι

Κόψτε ένα λευκό κρεμμύδι στη μέση, καρφώστε το σε ένα πιρούνι και τρίψτε το κατά μήκος της σχάρας της ψησταριάς, όσο είναι ακόμα ζεστή. Τα λίπη θα εξαφανιστούν αμέσως, ενώ το κρέας, χάρη στην γεύση του κρεμμυδιού, θα γίνει πιο νόστιμο την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την ψησταριά!
Ανανεώστε τα παλιά δερμάτινα έπιπλα

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε ένα παλιό δερμάτινο έπιπλο να δείχνει σαν καινούργιο είναι να το «περάσετε» με ένα γυαλιστικό παπουτσιών. Οι γρατζουνιές και τα ξεθωριασμένα σημεία θα εξαφανιστούν.
Καθάρισμα μπλέντερ



Για να καθαρίσει τέλεια το μπλέντερ σας, απλά γεμίστε το με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες απορρυπαντικού. Στη συνέχεια βάλτε το σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα. Αδειάστε το νερό με την σαπουνάδα, ξεπλύνετε με καθαρό νερό, αφήστε το μπλέντερ να στεγνώσει και είναι έτοιμο!
Καθάρισμα εμετού από το χαλί



Αναμείξτε μαγειρική σόδα και νερό έτσι ώστε να σχηματίσετε μια πάστα, την οποία θα απλώσετε πάνω στον λεκέ του εμετού (αφού πρώτα έχετε μαζέψει όσο εμετό μπορείτε). Αφήστε την σόδα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ και έπειτα «τραβήξτε» την με τη ηλεκτρική σκούπα το επόμενο πρωί.
Μάζεμα σπασμένων γυαλιών



Η σκούπα και το φαράσι δεν αρκούν. Για να μαζέψετε και το πιο μικρό υπόλειμμα σπασμένου γυαλιού από το πάτωμα χρησιμοποιήστε μία φέτα ψωμί του τοστ και πιέστε την εκεί όπου έσπασε το γυαλί.
Βαθύ καθάρισμα πλυντηρίου πιάτων




Τοποθετήστε ένα ποτήρι γεμάτο με λευκό ξύδι στο πάνω ράφι του πλυντηρίου και ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στον πάτο του. Βάλτε το σε λειτουργία στην υψηλότερη θερμοκρασία και όταν η πλύση τελειώσει, το πλυντήριο θα είναι πιο καθαρό από ποτέ.
Καθάρισμα ανεμιστήρα οροφής



Τοποθετήστε μια παλιά πετσέτα στον ανεμιστήρα οροφής, την ώρα που γυρίζει και καθαρίστε έτσι μία προς μία τις λεπίδες του για να φύγει εύκολα όλη η σκόνη.
Καθάρισμα στρώματος κρεβατιού

Ρίξτε βότκα και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε ένα μπουκάλι με σπρέι και με αυτό ψεκάστε το στρώμα του κρεβατιού σας. Το άρωμα του αλκοόλ και του ελαίου θα σκοτώσει την μυρωδιά που προκαλεί βακτήρια.
Άλατα στο μπάνιο



Κόψτε ένα γκρέιπφρουτ στη μέση και ρίξτε πάνω του (και στην μπανιέρα) αλάτι. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε το φρούτο σαν βούρτσα για να καθαρίσετε τα άλατα, τα οποία θα εξαφανιστούν στο λεπτό.
Καθαρίστε τους δακτυλίους που αφήνουν τα ποτήρια

Σκουπίστε την υγρασία με μία πετσέτα και στην συνέχεια στεγνώστε τον δακτύλιο με ένα σεσουάρ και θα εξαφανιστεί αμέσως!

9gag.com
http://www.mama365.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top