0
Αμερικανοί ερευνητές φιλοδοξούν να καταργήσουν τα καλώδια μια για πάντα.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Washington κατάφεραν την πρώτη τους δοκιμαστική ασύρματη φόρτιση χρησιμοποιώντας ως μέσο το σήμα Wi-Fi, αναφέρει με δημοσίευμά του το Wired – επίτευγμα που βάζει τα θεμέλια για ένα μέλλον χωρίς καλώδια.

Η ομάδα ερευνητών, θέλοντας να διεξάγει το πείραμα σε πραγματικές συνθήκες, προσάρτησε σε μια ποικιλία συσκευών ειδικούς σένσορες, ώστε να λαμβάνουν το σήμα που εξέπεμπε ένα συμβατικό router του εμπορίου και να το μετατρέψουν σε εναλασσόμενο ρεύμα.


Το router μέσω αναβάθμισης λογισμικού, που του επέτρεπε να λειτουργεί και σαν πομπός σήματος και Wi-Fi, αλλά και σαν ασύρματη πηγή ενέργειας, κατάφερε να φορτίσει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ένα ηλεκτρικό θερμόμετρο και μια ψηφιακή κάμερα, σε απόσταση 8, 6 και 5 μέτρων αντίστοιχα.




Η εν λόγω τεχνολογία απέχει ακόμα από το να διατεθεί σε ευρεία κλίμακα, αφού βρίσκει εμπόδιο στην αμερικανική νομοθεσία, που επιτρέπει το μέγιστο 1 Watt απόδοσης ισχύος για ασύρματα router (ένας φορτιστής iPhone έχει ισχύ 5 Watt).

Παρ” όλα αυτά, θέτει τις πρώτες ελπιδοφόρες βάσεις για ένα μελλοντικό περιβάλλον όπου οι συσκευές, χρησιμοποιώντας υπάρχουσες μορφές μετάδοσης ενέργειας, θα φορτίζουν χωρίς καλώδια.

http://www.destora.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top