0
Ένα γιγαντιαίο θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα με το όνομα « τιμωρός» , το οποίο αποτελεί νέο προϊόν της ρωσικής βιομηχανίας , καταρχήν για τους Ρώσους Spetsnaz, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους , αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Στο Ταταρστάν αυτοκινητιστές βιντεοσκόπησαν το μυστικό θωρακισμένο «τέρας», που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο αυτοκινήτων Likhachev και έχει το όνομα «τιμωρός». Το Θωρακισμένο αυτοκίνητο κινείται με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης Naberezhnye Chelny. Ο «τιμωρός», όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τα σχόλια των οδηγών που είχαν την τύχη να το δουν από κοντά.

Το θωρακισμένο όχημα άρχισε να αναπτύσσεται από το 2008 ως όχημα πολλαπλών χρήσεων για τις ειδικές μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια απλή και στιβαρή κατασκευή , η οποία να είναι αποτελεσματική και προπάντων αξιόπιστη στα εχθρικά πυρά . Η ιδιαιτερότητα του οχήματος αφορά την θέση των επιβατών στο εσωτερικό του. Οι επιβάτες κάθονται πλάτη με πλάτη ώστε να είναι πιο εύκολο να πραγματοποιούν κυκλική «παρατήρηση» του στόχου.

Ως αποτέλεσμα των προδιαγραφών εξήλθε του εργοστασίου ένα πραγματικά μοναδικό θωρακισμένο αυτοκίνητο βάρους 8 τόνων και μήκους 6 μέτρων, με δυνατότητα να φιλοξενίας 11 ατόμων.

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία , ετοιμάζεται δυναμικά να παρουσιάσει πολλά ακόμη επιτεύγματα στο ευρύ κοινό. Άλλωστε στην παρέλαση της νίκης στην Μόσχα στις 09 Μαΐου 2015, γίναμε μάρτυρες των νέων οπλικών συστημάτων όπως το άρμα μάχης Τ-14 ARMATA, και του ΤΟΜΑ Τ-15 KURGANETS, κά.

Αυτή ή « άνθηση», στα ρωσικά εργοστάσια είναι απόρροια των κερδών από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία αποτέλεσαν τους δύο κινητήριους «μοχλούς» της οικονομίας της χώρας. Υπάρχουν δε, βάσιμες υποψίες ότι στα εργοστάσια «πίσω από τα Ουράλια» , ετοιμάζονται πολλές και μεγάλες « εκπλήξεις» στο ΝΑΤΟ, με την εμφάνιση νέων οπλικών πλατφορμών , οι οποίες πραγματικά θα αλλάξουν το ρου των γεγονότων.

Πραγματικά πάντως είναι κρίμα στην Πατρίδα μας , αυτή την κρίσιμη περίοδο, να μην προωθούμε ανάλογα βήματα, σε μια προσπάθεια να « κρατήσουμε» εντός Ελλάδος τόσα « μυαλά». Η Ελλάδα πάντα είχε τις δυνατότητες και στο τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων, αλλά πάντοτε «κάποιοι» εντός των Υπουργείων , έβαζαν εμπόδια στην όποια προσπάθεια. Το όχημα παντός δρόμου «Pony» ήταν μία από τις τελευταίες προσπάθειες της ελληνικής βιομηχανίας , το οποίο όμως πρόσφατα ξαναήλθε στην επικαιρότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






http://www.pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top