0
To βάψιμο οποιασδήποτε επιφάνειας με μπογιά μαυροπίνακα είναι από τις ευκολότερες και "διασκεδαστικότερες" διακοσμητικές παρεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε αλλάζοντας εντελώς όψη σε τοίχους, έπιπλα, αντικείμενα, που εν συνεχεία μπορείτε να γράφετε ή να σχεδιάζετε πάνω στην επιφάνειά τους με κιμωλία ό,τι θέλετε.


Στην ελληνική αγορά θα βρείτε έτοιμη μπογιά μαυροπίνακα σε μαύρο ή και πράσινο χρώμα, αλλά ούτε από τα πιο συνηθισμένα είδη που διατίθενται σε όλα τα χρωματοπωλεία είναι ούτε και ιδιαίτερα φτηνή και πέραν αυτών μόνοι σας μπορείτε να την φτιάξετε σε όποια απόχρωση θέλετε εσείς και για την ακρίβεια σε όποια από τις ...χιλιάδες αποχρώσεις υπάρχουν σε όλα τα άλλα είδη μπογιάς.



1. Θα χρειαστείτε μόνο 1 φλυτζάνι ματ ακρυλική μπογιά (για τοίχους) και 2 κουταλιές της σούπας λευκό αρμόστοκο για πλακάκια.
2. Αναμείξτε σε ένα δοχείο την μπογιά με τον στόκο πολύ καλά ώστε το μείγμα να είναι εντελώς λείο, να μην υπάρχουν αδιάλυτοι κόκκοι αρμόστοκου.

3. Περάστε με ρολό ή πινέλο την επιφάνεια και με όσα χέρια χρειάζονται για να καλυφθεί εντελώς. Αφήστε να στεγνώσει, τρίψτε ελαφρά με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, σκουπείστε την σκόνη και έτοιμος ο ...μαυροπίνακας.




Αρμόστοκο θα βρείτε σε χρωματοπωλεία και μάντρες οικοδομικών υλικών σε πολλές αποχρώσεις εκτός από λευκό που μπορείτε να τον αναμείξετε με λευκή μπογιά και να δημιουργήσετε εύκολα μαυροπίνακες σε παλ αποχρώσεις, χωρίς να επωμιστείτε το επιπλέον κόστος μιας απόχρωσης ακρυλικού χρώματος που δεν υπάρχει έτοιμη αλλά θα χρειαστεί να σας την φτιάξουν σε κάποιο χρωματοπωλείο το λιγότερο στην ποσότητα του ενός κιλού.

Απλώς, επειδή όλου αυτού του τύπου οι συνταγές "φτιάχνω μόνος μου" βασίζουν πολύ την αποτελεσματικότητά τους στις λεπτομέρειες σε ότι αφορά την ποιότητα υλικών, απαιτούν ακρίβεια στις ποσότητες κλπ. αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την μπογιά αυτή είτε σε μεγάλες επιφάνειες τοίχων, επίπλων, είτε για καθημερινή χρήση από παιδιά κλπ. φτιάξτε αρχικά μια μικρή ποσότητα, δοκιμάστε την σε μια επιφάνεια για μερικές μέρες κι αφού βεβαιωθείτε πως πραγματικά τοαποτέλεσμα σας ικανοποιεί προχωρήστε στην εφαρμογή της όπου και όπως θέλετε.

πηγη
http://www.daddy-cool.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top