0
Η επινόηση μιας μητέρας, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στο ανάπηρο παιδί της να περπατήσει, θα βοηθήσει αμέτρητες οικογένειες στον κόσμο.
Η επαναστατική εφεύρεση μιας μητέρας, προκειμένου να δώσει στον ανάπηρο, και καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα γιο της, την ευκαιρία να περπατήσει, λανσάρεται πλέον στην παγκόσμια αγορά.


Η DebbyElnatan, μία μουσικοθεραπεύτρια, της οποίας ο γιος πάσχει από εγκεφαλική τρομώδη παράλυση, λέει ότι η ιδέα γι’αυτό το υποστηρικτικό όργανο ήρθε από «τον δικό της πόνο και τη δική της απελπισία», αλλά θα κάνει πολύ πιο εύκολες τις ζωές αμέτρητων οικογενειών σε όλον τον κόσμο, που παλεύουν με την αναπηρία.
Σχεδιάστηκε για να δίνει τη δυνατότητα στον Rob να στέκεται όρθιος και, προσαρμόζοντάς το πάνω της, η κα Elnatan μπορεί να κάνει βήματα με τον γιο της.
Μία εταιρεία στη Βόρειο Ιρλανδία πήρε την εφεύρεσή της και την ετοίμασε για διεθνή προώθηση.
Η εταιρεία παραγωγής, Leckey, έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή εξοπλισμού για παιδιά με ειδικές ανάγκες και, έπειτα από επιτυχείς δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Βόρειο Αμερική, το FireflyUpsee λανσάρεται πλέον στη διεθνή αγορά.
«Είναι υπέροχο να βλέπεις αυτό το προϊόν να είναι διαθέσιμο σε οικογένειες σε όλον τον κόσμο», λέει η Elnatan, που ήταν παρούσα στην επίσημη παρουσίασή του στο εργοστάσιο της Lickey.





«Όταν ο γιος μου ήταν 2 ετών, οι ειδικοί μου είπαν ότι δεν ήξερε καν τι είναι τα πόδια του και δεν είχε την αίσθησή τους. Αυτό ήταν ό,τι πιο δύσκολο για μια μητέρα να ακούσει. Μέρα πάρα μέρα, άρχισα να τον περπατάω λίγο-λίγο, αλλά ήταν κάτι πολύ δύσκολο και κουραστικό και για τους δυο μας. Ο πόνος και η απελπισία μου γέννησαν την ιδέα του Upsee και είμαι πολύ χαρούμενη που τη βλέπω να καρποφορεί».
ToUpsee επιτρέπει στα νήπια να στέκονται όρθια και να κατορθώνουν, με τη βοήθεια ενός ενήλικα, να κάνουν επαναλαμβανόμενα βήματα.
Περιλαμβάνει μία ειδική εξάρτυση για το παιδί, που, με μία ζώνη, προσαρμόζεται πάνω στον ενήλικα και ειδικά σχεδιασμένα σανδάλια, που επιτρέπουν στον γονιό και στο παιδί να κάνουν συγχρονισμένα βήματα, αφήνοντας ελεύθερα τα χέρια τους για παιχνίδια ή άλλες εργασίες.
Η MauraMcCrystal, μητέρα του 5χρονου Jack από τη Βόρειο Ιρλανδία, είναι από τους πρώτους γονείς στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρησιμοποιούν το προϊόν.
«Η προηγούμενη Κυριακή ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για την οικογένειά μας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο γιος μας Jack μπόρεσε να παίξει ποδόσφαιρο, στην πίσω αυλή του σπιτιού μας, με τον μπαμπά του, τα αδέλφια του και το σκυλάκι μας, τη Milly. Το να βλέπω το παιδί μου να παίζει ποδόσφαιρο για πρώτη φορά ήταν για μένα πολύ συγκινητικό. Ο Jack και τα αδέλφια του, πραγματικά, το απόλαυσαν».
Η ClareCanal, που έκανε όλες τις κλινικές εξετάσεις στο Upsee, λέει ότι θα βοηθήσει πάρα πολλές οικογένειες ανά τον κόσμο.
«Βραχυπρόθεσμα, βελτιώνει τη συμμετοχή και την ποιότητα ζωής των οικογενειών με μέλη με ειδικές ανάγκες, μακροπρόθεσμα, όμως, όπως έχει δείξει η έρευνα, βοηθεί τη φυσική και συναισθηματική ανάπτυξη. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπει κανείς την πρόοδο και τη χαρά που δημιουργεί το Upsee. Βλέποντας παιδάκια να κάνουν, για πρώτη φορά στη ζωή τους, απλά πράγματα, όπως το να κλωτσάνε μία μπάλα ή να παίζουν με κάποιον συγγενή τους είναι πραγματικά υπέροχο για όλους, πόσω μάλλον για τις οικογένειές τους!».

Μετάφραση: Μαρία Παντούλα
http://www.independent.co.uk
http://www.citycodemag.com
http://www.daddy-cool.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top