0

Όταν ο Τζεφ Μπέζος είχε ανακοινώσει τα φιλόδοξα σχέδια της Amazon για παραδόσεις δεμάτων μέσω ρομποτικών αεροσκαφών- drones, οι δηλώσεις του είχαν χαρακτηριστεί από πολλούς ως κάτι που εντάσσεται περισσότερο σε πλαίσιο στρατηγικής δημοσίων σχέσεων της εταιρείας παρά βιώσιμο σχέδιο/ προοπτική.


Ωστόσο, η Amazon δείχνει να συνεχίζει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς, σύμφωνα με κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία που δημοσιοποιήθηκε από το US Patent Office, τα εν λόγω αεροσκάφη θα είναι σε θέση να ανιχνεύουν και εντοπίζουν τον παραλήπτη, «τραβώντας» δεδομένα από το smartphone του.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα σκάφη αυτά θα μπορούν να επικοινωνούν και μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας δεδομένα για τον καιρό και την κυκλοφορία.

Η εταιρεία υπέβαλε την αίτηση για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας τον Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο λεπτομέρειες δημοσιεύονται τώρα, αφού δόθηκε η σχετική έγκριση από τον φορέα.


Όπως φαίνεται, η εταιρεία κινείται σοβαρά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και εργάζεται πάνω στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων/ ζητημάτων τεχνικής φύσης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η έγκριση της πατέντας δεν σημαίνει αυτόματα και ότι το τελικό προϊόν θα είναι έτσι ή ότι απαραίτητα θα γίνει πραγματικότητα.




Πάντως, η εταιρεία ηγείται της προσπάθειας να πειστεί η FAA (US Federal Aviation Authority- η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ) για να επιτραπεί η ευρεία εμπορική χρήση των drones.

Σύμφωνα με τα σχέδια, τα drones της Amazon θα είναι σε θέση να ανανεώνουν τις διαδρομές τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα υπάρχει για τους πελάτες η δυνατότητα επιλογής πού θα το παραλάβουν: στο σπίτι, στη δουλειά ή αλλού.

Επίσης, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί μια ποικιλία αεροσκαφών, ανάλογα με το μέγεθος, το βάρος και το σχήμα του κάθε πακέτου, ενώ οι χώροι προσγείωσης θα εντοπίζονται με αισθητήρες πτήσης, ραντάρ, σόναρ, κάμερες και αισθητήρες υπερύθρων. Ακόμη, θα είναι σε εξέλιξη συνέχεια σάρωση του χώρου για ανθρώπους ή ζώα προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα.

ΠΗΓΗ
http://www.kallitheacity.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top