0
Πλαστικά απορρίμματα που ρυπαίνουν τους ωκεανούς του πλανήτη θα χρησιμοποιήσει από το 2016 η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas στην παραγωγή ενδυμάτων και υποδημάτων.

Μάλιστα από το 2019 σχεδιάζει τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας στα 2.900 καταστήματα που διατηρεί.
Μεγάλες εταιρείες ρουχισμού, επισημαίνει το πρακτορείο, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να φανούν πιο φιλικές στο περιβάλλον, δεχόμενες πιέσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace.

H σουηδική αλυσίδα ρουχισμού H&M έχει υποσχεθεί να τριπλασιάσει τη χρήση ανακυκλωμένων ινών σε προϊόντα της μέχρι τα τέλη του 2015.




Σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP), τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται σε καταναλωτικά προϊόντα επιφέρουν «κόστος φυσικού κεφαλαίου» -ένα μέτρο των περιβαλλοντικών βλαβών- ύψους τουλάχιστον 13 δισ. δολαρίων το χρόνο.

Για το νέο εγχείρημα η Adidas συνεργάζεται με την οργάνωση Parley for The Oceans, στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Πέρυσι, η Parley συνεργάστηκε με την ολλανδική αλυσίδα G-Star Raw για το λανσάρισμα μιας σειράς τζιν από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης βιωσιμότητας της Adidas, η οποία αναφέρεται και σε άλλα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα και βαμβακιού από καλλιέργειες “ορθών πρακτικών”.

econews.gr
http://simplylife.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top