0
Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε για το σπίτι μας είναι να έχει άσχημη μυρωδιά κλεισούρας, ή ακόμη και λόγω του φαγητού που έχουμε φτιάξει και των σκουπιδιών που βρίσκονται στο καλάθι της κουζίνας.

Ακόμη και τα κατοικίδια που τόσο τα αγαπάμε και τα έχουμε στο σπίτι μας και τα φροντίζουμε, μπορεί να αφήνουν μια περίεργη μυρωδιά στον χώρο. Και τι μπορείς εσύ να κάνεις γι αυτό;

Για να μην έρχονται λοιπόν οι επισκέπτες σου και ενοχλούνται από αυτή την κατάσταση, μπορείς να ακολουθήσεις αυτά τα εύκολα και χρήσιμα tips που θα δούμε σήμερα, για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σου και να υπάρχει μια αίσθηση φρεσκάδας στον αέρα!


Τι να κάνεις για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σου;

1. Χρησιμοποίησε ξυλάκια κανέλας



Μέσα σε όλα αυτά τα πράγματα που μπορεί να έχουν περίεργη μυρωδιά και πιο συγκεκριμένα κλεισούρας, είναι φυσικά η ντουλάπα και τα συρτάρια με τα ρούχα και τα σεντόνια μας.

Βάλε λοιπόν μερικά ξυλάκια κανέλας μέσα στην ντουλάπα και τα συρτάρια σου, για να μπορεί όμως να πάει παντού η μυρωδιά φρόντισε να υπάρχει ένα κενό γύρω τους, αν και θα είναι αρκετά αποτελεσματικά ακόμη και αν τα ρούχα ακουμπούν επάνω τους.

Μη σε φοβίζει, μιας και η μυρωδιά τους δεν είναι πολύ δυνατή και δρουν ως φυσικό αποσμητικό χώρου.


2. Ανέμειξε αιθέρια έλαια λεμονιού με μαγειρική σόδα



Το αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι πολύ αναζωογονητικό και όπως καταλαβαίνεις σκορπίζει παντού μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Όσο για την μαγειρική σόδα, έχουμε ήδη δει ότι έχει εξαιρετικά πολλές χρήσεις και είναι πολύ αποτελεσματική όταν μιλάμε για την καθαριότητα του σπιτιού.



Τι πρέπει να κάνεις όμως για να διώξεις τις οσμές από τον καναπέ και τα χαλιά σου;

Πάρε το βαζάκι με την σόδα σου και άδειασε το σε ένα μπολάκι και ρίξε μέσα αρκετές σταγόνες από το έλαιο του λεμονιού (το οποίο μπορείς να το βρεις και σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα).

Ο λόγος που προτείνω να αδειάσεις την μαγειρική σόδα είναι για να την ανακατέψεις καλά ώστε να πάει παντού η μυρωδιά του λεμονιού και να μην κάνει σβόλους. Έπειτα, ξανά βάλτην μέσα στο βαζάκι της και σκόρπισε την στους καναπέδες και τα χαλιά σου.


Το τελευταίο βήμα είναι να την αφήσεις για περίπου 6-8 ώρες, για να απορροφήσει το άρωμα και στην συνέχεια να την απομακρύνεις χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σκούπα.


3. Βράσε λεμόνι






Πάρε μερικά λεμόνια και κόψτα στα τέσσερα και βάλτα σε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσουν.

Όσοι ώρα βράζουν τα λεμόνια απλώνουν μια ευχάριστη μυρωδιά σε όλο το σπίτι, οπότε φρόντισε να μην έχεις κλειστές τις πόρτες στα δωμάτια σου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα πάρε το κατσαρολάκι σου και κάνε μια βόλτα στα δωμάτια.



Για να μην πάνε όμως χαμένα και τόσα λεμόνια, καθάρισε με την φλούδα τους τον νεροχύτη σου και έπειτα άφησε μερικά μέσα για να τραβήξουν τις μυρωδιές από το λούκι.


4. Χρησιμοποίησε ξύδι



Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως το λευκό ξύδι είναι πιο αποτελεσματικό χάρις στην έντονη μυρωδιά του.

Υπάρχουν δύο σημεία που μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο, μπορείς είτε να βάλεις ένα μπολάκι ή έστω μια κούπα κάτω στο ντουλάπι της κουζίνας που έχεις το καλάθι με τα σκουπίδια σου, είτε στο ψυγείο για να τραβήξει τις μυρωδιές από τα τρόφιμα.


5. Πάρε φυτά



Τέλος, όπως είναι γνωστό κάθε σπίτι μπορεί να επωφεληθεί από τα φυτά, όπως για παράδειγμα είναι η λεβάντα και ίσως είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσεις τον αέρα του σπιτιού σου.

Βέβαια, θέλει προσοχή γιατί δεν είναι όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και θα πρέπει να το ψάξεις λίγο, για να μην έχουν πολύ έντονη μυρωδιά και να αφήνουν το απαιτούμενο οξυγόνο μέσα στο σπίτι.

Έχεις να προσθέσεις κάποιο εξίσου εύκολο και χρήσιμο tip, για να διώξουμε τις δύσκολες μυρωδιές; Μοιράσου το μαζί μας κάτω στα σχόλια!

http://www.ediva.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top