0
Σ’ αρέσουν και σένα τα χειροποίητα accessories; Τότε μήπως να τα φτιάξεις μόνη σου; Η πρόταση του ediva.gr για να ξεχωρίζεις, είναι DIY βραχιόλι από φερμουάρ!

Η φετινή μόδα συνιστά όμορφα κοσμήματα, σε λιτές γραμμές αλλά πάνω απ’ όλα με εντυπωσιακό style. Τα χειροποίητα κοσμήματα εκτός από το ότι είναι πάρα πολύ οικονομικά, έχουν και την ιδιαίτερη αισθητική του δημιουργού τους.

Άρα ο μόνος τρόπος για να βρεις κάτι το οποίο θα είναι 100% του γούστου σου είναι να το φτιάξεις μόνη σου. Η διαδικασία συνήθως είναι πάρα πολύ απλή και μπορείς να δημιουργήσεις κάτι πολύ εντυπωσιακό από απλά καθημερινά πράγματα.

Επέλεξε ανάμεσα σε DIY κολιέ και βραχιόλι και απλά άφησε την φαντασία σου ελεύθερη να σε οδηγήσει.

Πως να φτιάξεις ένα βραχιόλι από φερμουάρ


Τι θα χρειαστείς (Υλικά)
Ένα μακρύ χαλασμένο φερμουάρ
Κλωστή που να ταιριάζει με το φερμουάρ
Μια μεγάλη βελόνα
Μια μεζούρα
Ένα ψαλίδι και
Καρφίτσα

Βήμα 1:

Μέτρα την περίμετρο του χεριού σου, έχοντας τον αντίχειρα ελαφρώς διπλωμένο προς τα μέσα στην παλάμη.



Βήμα 2:

Βάλε μια καρφίτσα για σημάδι πάνω στο φερμουάρ, εκεί που θα είναι το τέλος του με βάση την μέτρηση που έκανες πριν.




Βήμα 3:

Τύλιξε γύρω γύρω το φερμουάρ με βάση το σημάδι που έβαλες πριν και ευθυγράμμισε τα δόντια του φερμουάρ, έτσι ώστε να αλληλοκαλύπτονται και να μπορεί να πέσει το ένα δίπλα στο άλλο.



Βήμα 4:




Ξεκίνα να ράβεις από την άκρη του φερμουάρ κυκλικά μέχρι το τέλος για να γίνει ένα ενιαίο βραχιόλι. Θέλει προσοχή όμως γιατί οι ραφές θα φαίνονται.

Πρόταση: αν σου αρέσουν οι αντιθέσεις και έχεις σταθερό χέρι στο ράψιμο, χρησιμοποίησε άλλο έντονο χρώμα κλωστής.



Βήμα 5:

Επανέλαβε τα προηγούμενα βήματα και για το άλλο μισό φερμουάρ που έχεις, ώστε να φτιάξεις ένα δεύτερο κομμάτι. Έπειτα, τοποθέτησε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, ώστε να έχεις και από τις δύο εξωτερικές πλευρές τα δόντια του φερμουάρ.



Βήμα 6:

Τέλος ράψε τα δύο φερμουάρ μαζί για να γίνουν ένα. Φρόντισε στην αρχή και το τέλος να κάνεις διπλό κόμπο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Και το εκπληκτικό σου βραχιόλι είναι έτοιμο!



http://www.ediva.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top