0

Τα νέα μοντέλα οικογενειακών ποδηλάτων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Ολλανδοί στο Bike Show στην Κοπεγχάγη που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την Wall Street Journal και τα οποία αναμένεται να τους κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Με την Ολλανδία να θεωρείται η πρωτεύουσα του ποδηλάτου, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι επιλέγουν το συγκεκριμένο τρόπο μετακίνησης καθημερινά, οι εταιρείες ελπίζουν ότι με τις φρέσκες τους ιδέες θα αιχμαλωτίσουν τη φαντασία του κοινού αυξάνοντας τις πωλήσεις των ποδηλάτων.

Οι νέες αστικές οικογένειες επιθυμούν ποδήλατα με τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τα ψώνια τους, τα παιδιά τους, ακόμα και τα... κατοικίδιά τους. Όσοι παρευρέθηκαν στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο κόσμο των ποδηλάτων να δουν τα νέα μοντέλα τα οποία είναι για όλα τα γούστα και να τα δοκιμάσουν.

«Οι οικογένειες θέλουν κάτι περισσότερο από ένα ποδήλατο», δήλωσε η Sissel Bruun, μητέρα δύο παιδιών που αγόρασε με 1.500 δολάρια ευρώ ένα τρίτροχο ποδήλατο Taga που διέθετε και καρότσι.



Ανάμεσα στους διεθνείς κατασκευαστές ποδηλάτων ήταν η Giant της Ταϊβάν, και η Bianchi της Ιταλίας, δύο από τους συνολικά 65 εκθέτες που συμμετείχαν παρουσιάζοντας 150 μάρκες.

Στόχος των εταιριών είναι να καταστήσουν το ποδήλατο πιο άνετο μέσω μεταφοράς για τις οικογένειες με παιδιά. Για το λόγο αυτό τα ποδήλατα με ηλεκτρικό κινητήρα αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.



Οι κατασκευαστές ποδηλάτων ελπίζουν ότι οι τελευταίες καινοτομίες τους θα ανεβάσουν την προβληματική αγορά ποδηλάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ήδη οι πωλήσεις των e-ποδηλάτων, τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένο ηλεκτρικό κινητήρα αυξάνονται.

Οι πωλήσεις των παραδοσιακών ποδήλατων στην Ευρώπη έχουν επίπεδες ή συρόμενες, χτυπώντας 19,8 εκ μονάδες το 2013, η οποία είναι 7% κάτω από το 2007.

Στις ΗΠΑ, ο κλάδος έχει κύκλο περίπου 6 δισ. δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις για περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εμπόρων ποδηλάτων.










http://www.newmoney.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top