0
Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προϊόντα νέας κυκλοφορίας, είναι σχεδόν βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με το Apple Watch, το οποίο καθώς φαίνεται έχει πρόβλημα με τα τατουάζ.

Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών της συσκευής, η οποία κυκλοφόρησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, διαπίστωσαν πως το εμποτισμένο με μελάνι δέρμα τους προκαλεί σύγχυση στους αισθητήρες που βρίσκονται στο κάτω μέρος της συσκευής.

Συγκεκριμένα, τα τατουάζ εμποδίζουν το Apple Watch να αντιληφθεί ότι είναι σε επαφή με το δέρμα, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο χρήστης θα πρέπει να βάζει επανειλημμένα τον κωδικό ξεκλειδώματος της συσκευής όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία ανίχνευσης κίνησης του καρπού.

Επιπλέον, επηρεάζεται άμεσα και ο αισθητήρας καρδιακών παλμών, με αποτέλεσμα η συσκευή να μην είναι σε θέση να ανιχνεύσει τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Αυτό συμβαίνει διότι ο αισθητήρας καρδιακών παλμών λειτουργεί ρίχνοντας πράσινο LED φως εκατοντάδες φορές το δευτερόλεπτο, οπότε οποιοδήποτε εμπόδιο υπάρχει μεταξύ αισθητήρα και δέρματος, σημαίνει ότι εμποδίζει την ορθή του λειτουργία.



Καθοριστικός παράγοντας είναι φυσικά το μέγεθος και το χρώμα του τατουάζ, πάνω στο οποίο ακουμπάει το Apple Watch.

Ένα σκουρόχρωμο σχέδιο, όπως για παράδειγμα το κλασικό μαύρο ή το κόκκινο, θα επηρεάσει άμεσα τη λειτουργία του ρολογιού, το οποίο δεν θα μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι σε επαφή με το δέρμα. Αντιθέτως, τα πιο ανοικτά χρώματα θα επηρεάζουν μεν την ορθή λειτουργία του αισθητήρα των καρδιακών παλμών, αλλά δεν θα καθιστούν το ρολόι άχρηστο.

Είναι μάλλον απίθανο πως η Apple θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

Επιπλέον, η δυσλειτουργία αυτή θα παρεμποδίζει τους χρήστες να χρησιμοποιούν με ευκολία το Apple Pay, διότι το Apple Watch δεν θα είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ο χρήστης του είναι ζωντανός.

Επομένως, εάν ανήκετε στη μερίδα των ανθρώπων που επιθυμούν να αποκτήσουν κάποια στιγμή το Apple Watch, αλλά έχετε τατουάζ στον καρπό σας, θα ήταν προτιμότερο να το φοράτε στον καρπό σας που δεν είναι «ζωγραφισμένος», ή απλά να περιμένετε για την δεύτερη γενιά Apple Watch, στην οποία κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα αυτό θα έχει ξεπεραστεί. Αν πάλι δεν είστε σίγουρος για το αν και κατά πόσο το τατουάζ σας θα επηρεάζει τη λειτουργία του ρολογιού, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα Apple και να το δοκιμάσετε.

Παρακολουθήστε το βίντεο:






http://www.sofokleousin.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top