0

Ένας Αυστραλός σχεδιαστής νίκησε 500 εφευρέτες και κέρδισε ένα διεθνές βραβείο 10.000 δολαρίων, για την συσκευή του εμπνευσμένη από το σκαθάρι, η οποία μπορεί να εξάγει νερό ακόμη και από την πιο ξερή έρημο στον κόσμο ! Ενώ οι ξηρασίες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αυξάνονται και να γίνονται όλο και χειρότερες, μία συσκευή που κυριολεκτικά τραβάει νερό από τον αέρα θα έχει σημαντικές παγκόσμιες εφαρμογές.

Ο Edward Linacre 27 ετών κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο James Dyson. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου τεχνολογίας του Swinburne στην Melbourne και ήθελε να λύσει το πρόβλημα ξηρασίας που αντιμετώπιζαν οι αγρότες σε ορισμένες περιοχές της Αυστραλίας. Η έλλειψη βροχής κατέληξε σε ξερή γη κατεστραμμένη, νεκρές σοδειές και χρέη προς τις τράπεζες. Φυσικά και αυτοκτονίες αγροτών.

Η λύση που κατασκεύασε το Airdrop, μαζεύει 11,5 milliliters (χιλιοστά του λίτρου) νερό από κάθε κυβικό μέτρο αέρα στις πιο ξηρές ερήμους του πλανήτη, όπως η έρημος Negev στο Ισραήλ. Ένα μικρό πρωτότυπο που έφτιαξε στο σπίτι των γονιών του παρήγαγε ένα λίτρο νερό την ημέρα. Αλλά οι περαιτέρω βελτιώσεις του σχεδίου στην εμπορική τους μορφή θα μαζεύουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερού.

Αντί να χρησιμοποιεί πολύπλοκες, ενεργοβόρες μεθόδους όπως η αφαλάτωση η γεωτρήσεις και να καταστρέφει τον υδροφόρο ορίζοντα όπως κάνουμε εμείς στην χώρα μας. Η πηγή του Airdrop είναι υπερπλούσια, ο ΑΕΡΑΣ !

Δίνει το νερό στις ρίζες των φυτών, σπρώχνοντας τον αέρα σε ένα δίκτυο υπόγειων σωλήνων κρυώνοντας τον έως ότου συμπυκνωθεί η υγρασία σε νερό. Το νερό κατόπιν αντλείται στις ρίζες των φυτών, που όπως λέει ο Linacre είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος ποτίσματος. Έκανα πολλά πρωτότυπα στην αυλή του πατρικού μου σπιτιού λέει ο Linacre, αλλά τώρα με τα $10.000 θα φτιάξει κάτι μεγαλύτερο ως αγροτικό πρωτότυπο.


Ο Linacre εμπνεύστηκε από το σκαθάρι της ερήμου της Ναμίμπια.

Επιζεί σε περιοχή που βρέχει μόνο 1,3 εκατοστά τον χρόνο σε βροχή. Καταναλώνει την δροσιά που συλλέγει κατά την διάρκεια της νύχτας με κλίση του σώματος του σε γωνία 45 μοιρών με το υδροφιλικό δέρμα της πλάτης του. Η Βιομίμηση είναι ένα ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιο του μηχανικού, είπε ο James Dyson που έδωσε το βραβείο στον Linacre. Διαλέξαμε το σχέδιο του Edward γιατί είναι πολύ καλό και μια λύση για κάτι που έχει γίνει πρόβλημα.

Ο Linacre βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τον δικηγόρο του επί των πατεντών για να προστατέψει την εφεύρεση του και κατόπιν θα μπεί στον μακρύ δρόμο της εμποριοποιήσεως του προϊόντος του. Πιστεύει ότι σε δύο χρόνια θα είναι εμπορικά διαθέσιμο.

«Το πιο σπουδαίο πράγμα για μένα, είναι να βοηθήσω, όχι το κέρδος» ! Η συσκευή μου είπε είναι χαμηλής τεχνολογίας και μπορούν να της κάνουν σέρβις οι αγρότες. Παίρνει ισχύ από το Ηλιακό πάνελ.

Βλέπετε πόσο απλές λύσεις υπάρχουν; Το κόστος της αναπτύξεως της είναι πολύ χαμηλό καμιά τριανταριά Καπουτσίνο !!! Ο εκφυλισμός του Έλληνα, είναι πλέον, επικίνδυνα απελπιστικός και καθόλου ευοίωνος, για το μέλλον της Ελλάδας. Κάποτε είχαμε τα πιο καλά μυαλά στον πλανήτη και λόγω DNA. Μπορώ να δεχτώ ότι το μυαλό των Ελλήνων κόλλησε, λίγο από τα μπουζούκια, λίγο από την θρησκεία, λίγο από την πολιτική, το ποδόσφαιρο. Έδωσε και την χαριστική βολή η Γλουτένη του σιταριού, μετά το 1928 που επεβλήθη στην Ελλάδα, αντί της σωστής και υγειούς Ζειάς.

… Το χάσαμε το DNA πατριώτη !!!

@ 5/2011 στην miastala.com
















Δημοσίευση σχολίου

 
Top