0
Αν οι ντουλάπες του σπιτιού σας είναι ασφυχτικά γεμάτες από τα αγαπημένα ρούχα της κοπέλας σας που δεν μπορεί να αποχωριστεί… υπάρχει λύση! Διαβάστε τις παρακάτω ιδέες για το πώς να αξιοποιήσει τα παλιά της μπλουζάκια (αλλά και τα δικά σας) ώστε να αδειάσετε χώρο από τα συρτάρια σας, χωρίς να τα αποχωριστείτε και δίνοντας τους ένα νέο ρόλο στην καθημερινότητά σας.

Μια τσάντα για τα καθημερινά της ψώνια!



Πιο εύκολη και πρακτική λύση δεν υπάρχει. Για να δημιουργήσει αυτή την τσάντα δεν χρειάζεται καν να πιάσει στα χέρια της βελόνα και κλωστή. Μόνο το ψαλίδι για να κάνει τις παρεμβάσεις και είναι έτοιμη. Επίσης, για τους οικολόγους της παρέας, να ξέρετε πως είναι μια απόλυτα οικολογική λύση και φιλική προς το περιβάλλον αφού μειώνει την χρήση των κλασσικών πλαστικών τσαντών.

Κορδέλα για τα μαλλιά



Μια χαριτωμένη λύση για τα μαλλιά της. Είναι μια κλασική επιλογή, η οποία ποτέ δεν χάνει την… τσαχπινιά της και θα τη βοηθήσει να έχει μια ωραία, καθημερινή και σπορ εμφάνιση. Επίσης αποτελεί μια πολύ εύκολη κατασκευή αφού και χρειάζεται μόνο ένα ψαλίδι για να κόψει το ύφασμα και κόλλα στιγμής.

Κασκόλ



Ένα μοντέρνο κασκόλ κατασκευασμένο από τα δικά της χέρια και από το παλιό σας μπλουζάκι. Απλά, κόψτε το πάνω μέρος του t-shirt και στη συνέχεια ζητήστε της να αφήσει τη φαντασία της ελεύθερη, για να δημιουργήσει το δικό της, μοναδικό και χειροποίητο κασκόλ.

Κουβάρι από ύφασμα



Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται και μπορεί να το κρατήσει για να χρησιμοποιήσει το ύφασμα αυτό σε κάποια άλλη της κατασκευή. Τα βήματα είναι απλά αρκεί να βρείτε τον σωστό τρόπο:
Βάλτε την μπλούζα στο πάτωμα και κόφτε την από τα μανίκια και κάτω.
Απλώστε το κομμένο κομμάτι της μπλούζας από άκρη σε άκρη, αλλά διπλώστε μια περιοχή στην άκρη περίπου 3 εκατοστών.
Στη συνέχεια, κόψτε οριζόντια την μπλούζα μέχρι το κομμάτι των 3 εκ. που έχετε αφήσει (αν το κόψετε, δεν γίνεται να βγει συνεχόμενο το νήμα σας).
Αφού αφήσετε το κομμάτι των τριών εκατοστών, η μπλούζα σας θα δείχνει κάπως έτσι.
Στη συνέχεια κάντε μικρά κοψίματα από λωρίδα σε λωρίδα, από την αρχή έως το τέλος.
Τραβήξτε τις μικρές σχισμές που έχουν δημιουργηθεί στο ύφασμα και θα έχετε πια μια συνεχόμενη λωρίδα υφάσματος. Τυλίξτε και είστε έτοιμοι!

Φούστα!



Αν χρησιμοποιήσει πολλά κομμάτια από διάφορες παλιές τις μπλούζες θα καταφέρει να δημιουργήσει μια μοναδική και άνετη φούστα.

Βραχιόλια






Κόβοντας λεπτές λωρίδες από υφάσματα και πλέκοντάς τα, μπορεί να φτιάξει πολλά υφασμάτινα βραχιόλια για να κοσμούν τα χέρια της.

Παιχνίδια για το κατοικίδιό σας



Τα παλιά σας μπλουζάκια είναι ιδανικά για τα αγαπημένα σας κατοικίδια. Το ύφασμα τους είναι μαλακό και αν τα γεμίσετε με το κατάλληλο υλικό μπορείτε να δημιουργήσετε για αυτά τέλεια παιχνίδια αλλά και ένα μαξιλαράκι για τον ύπνο τους.

Χαλάκι για το πάτωμα



Εντυπωσιακό και απλό. Αρκεί να τις έχετε δείξει πώς να φτιάξει το νήμα από την μπλούζα της που δείξαμε πιο πάνω. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Πλέξτε τα κομμάτια από τα χρώματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, δημιουργώντας μεγάλες πλεξούδες. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία με όσο υλικό χρειάζεστε για το μέγεθος που επιθυμείτε. Τέλος, κολλήστε της πλεξούδες με κόλλα, δημιουργώντας ένα κύκλο και ράφτε τα – από το κάτω μέρος- μεταξύ τους για ακόμη πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

Θήκες για τα κεριά αλλά και τα μαξιλαράκια του καναπέ σας



Αν είχατε μπλουζάκια με εντυπωσιακά σχέδια, είναι κρίμα να μην τα αξιοποιήσετε αλλιώς. Πολύ απλά, χρησιμοποιείστε τα ως θήκες για τα μαξιλάρια σας είτε στον καναπέ σας είτε στο κρεβάτι σας.

Πανιά ξεσκονίσματος



Είναι η πιο διαδομένη χρήση των παλιών σας t-shirts… όλα εκεί καταλήγουν. Απλά κόφτε τα σε μικρότερα κομμάτια και αρχίστε το συμμάζεμα της ακαταστασίας στο σπίτι σας !

http://www.koolnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top