0

Φτηνά και φιλικά προς το περιβάλλον μηχανήματα φτιαγμένα από μέρη ποδηλάτων και τροφοδοτούμενα με πετάλι είναι τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν στην Γουατεμάλα και είναι γνωστά ως Bicimaquinas. Χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς στην κοινότητα από την απλή επεξεργασία τροφίμων μέχρι και για την παραγωγή σαπουνιού.

Η μοναδική αυτή συσκευή κατασκευάζεται σε μια επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην αγροτική πόλη του San Adrés Itzapa. Ιδρύθηκε το 1997 ως μια συνεργασία μεταξύ της καναδικής οργάνωσης «πεντάλ» και τον τοπικό μηχανικό Carlos Marroquin. Η οργάνωση αυτή δημιουργεί διάφορες εφευρέσεις από ανταλλακτικά ποδηλάτων και από διάφορες συσκευές και φυσικά με την αξιοποίηση της ανθρώπινης ενέργειας.

Κάθε bicimaquina (ποδήλατο-μηχανή) κατασκευάζεται χειροποίητα στο εργαστήριο πεντάλ Μάγια, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό παλαιών ποδηλάτων, σκυρόδεμα, ξύλο και μέταλλο. Τα σχέδιά τους είναι 100 τοις εκατό πρωτότυπα και είναι τόσο λειτουργικά και οικονομικά. Κοστολογείται σε περίπου 40 δολάρια ανά τεμάχιο οι μηχανές έρχονται σε διάφορες παραλλαγές για διαφορετικούς σκοπούς.









ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO








http://www.apisteuta.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top