0

Η μούχλα είναι ο χειρότερος εχθρός των σπιτιών, όχι μόνο επειδή είναι άσχημο να την δούμε στους τοίχους του σπιτιού σας, αλλά επιδεινώνεται επίσης το χρώμα και μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Γι “αυτό νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο η πρόληψη της εμφάνισής της στο σπίτι σας, παρά να την καταπολεμήσουμε μετά. Η μούχλα εμφανίζεται κυρίως στα σπίτια, όπου η υγρασία του αέρα είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, αλλά και όταν το σύστημα εξαερισμού είναι πολύ κακό. Έτσι, το γεγονός ότι έχουμε μούχλα στο σπίτι είναι δικό μας λάθος σε ένα μεγάλο βαθμό. Λοιπόν εδώ είναι μερικές βασικές συμβουλές για το τι να κάνετε ώστε να αποτρέψετε την εισβολή της στο σπίτι σας.



– Πρώτα απ “όλα ξεκινήστε από την επισκευή όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού σας, διότι εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε διαρροές του νερού αυτό θα παραμείνει εκεί για πολύ καιρό και η υγρασία αυτή θα είναι το τέλειο περιβάλλον για την εμφάνιση μούχλας.

- Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξαερισμό, ειδικά στην κουζίνα και το μπάνιο, γιατί αυτά είναι τα δύο δωμάτια που είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί μούχλα, επειδή το μαγείρεμα και το μπάνιο είναι οι δραστηριότητες που παράγουν αρκετό υδρατμό. Έτσι θα ήταν καλή ιδέα να ανοίξετε το παράθυρο του μπάνιου και της κουζίνας μετά το μπάνιο και κατά την διάρκεια το μαγειρέματος. Εάν είναι χειμώνας και κρύο, απλά χρησιμοποιήστε τον αποροφητήρα για την κουζίνα. Και αν το μπάνιο σας δεν έχει παράθυρο, την αγορά ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα που θα βγάζει έξω τον ατμός.




- Ορισμένες δραστηριότητες χρειάζονται πολύ νερό και το νερό αυτό μπορεί να πάει στο πάτωμα και στους τοίχους, ειδικά κατά το μπάνιο και το μαγείρεμα, οπότε χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να καθαρίσετε τους τοίχους μέχρι να είναι εντελώς στεγνά.

- Βεβαιωθείτε ότι η υγρασία του αέρα στο σπίτι σας είναι η βέλτιστη, και προσπαθήστε για το χαμηλότερο εάν αυτή είναι πάρα πολύ υψηλή. Να θυμάστε ότι κουφώματα δεν αφήνουν τον αέρα μπεί, αλλά ούτε και να βγει. Έτσι, αυτό είναι ιδανικό για την προστασία σας από την υγρασία που μπορεί να έρθει μέσα, αλλά δεν θα αφήσει ούτε τον υγρό αέρα που υπάρχει μέσα να βγεί εξω επίσης. Έτσι αγοράστε έναν αφυγραντήρα εάν αυτό είναι απαραίτητο.

- Χρησιμοποιήστε ειδικά χρώματα τοίχων, που είναι αντι-μύκητικά και αντι-μούχλικά. Είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά και πιο αποτελεσματικά.

- Αν δείτε οποιοδήποτε σημάδι της μούχλας στο σπίτι – για παράδειγμα ανάμεσα στα πλακάκια στο μπάνιο, ή σε μια γωνία ενός τοίχου, αφαιρέστε την αμέσως και δεν τΗΝ αφήνουμε να εξαπλωθεί. η χρήση αντι-μούχλικού σπρέι είναι μια λύση και να στεγνώσει το σημείο είναι επίσης απαραίτητο.

- Kρατήστε τη στέγη σας σε καλή κατάσταση. Μια στέγη με διαροές οδηγεί σε ένα μουχλιασμένο σπίτι. Σιγουρευτείτε ότι οι υδρορροές σας είναι σε καλή κατάσταση επίσης.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top