0
Τα 6 πιο εξυπνα tips για τη κουζίνα ειναι εδω!!!


Για τον βουλωμένο νεροχύτη

Για τον βουλωμένο νεροχύτη σας ρίξτε στην τρύπα του νεροχύτη ή του νιπτήρα, 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και στην συνέχεια 1 φλιτζάνι ξύδι. Βάλτε την τάπα και αφήστε το να δράσει για μισή έως μία ώρα η και όλη την νύχτα αν δεν ξεβουλώνει. Βγάλτε την τάπα και ρίξτε αρκετή ποσότητα βραστό νερό


Τα τζάμια σας θα αστράψουν κυριολεκτικά ....

Τα τζάμια σας θα αστράψουν κυριολεκτικά , αν τα τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε άσπρο ξίδι ή κρύο τσάι ( χωρίς ζάχαρη !!) Η βρεγμένη εφημερίδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική φτάνει να διαλέξετε την σωστή ποιότητα χαρτιού, Οι ιλουστρασιόν εφημερίδες με γλασέ χαρτί δεν προσφέρονται γι' αυτή τη δουλειά




Για εύκολο καθάρισμα φούρνου…

θερμαίνουμε για λίγο τον φούρνο και τον σβήνουμε. Τοποθετούμε την σχάρα στη μεσαία θέση και πάνω της τοποθετούμε ένα μικρό πιατάκι με αμμωνία . Στο πάτο του φούρνου τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό. Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε για 3 με 4 ώρες. Στη συνέχεια καθαρίζουμε ως συνήθως.


Μυρίζει άσχημα το σιφώνι του νεροχύτη;

Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαγειρική σόδα σε σκόνη στο σιφώνι και μετά μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήνουμε να περάσουν δυο λεπτά και ανοίγουμε την βρύση να τρέξει αρκετά. Επαναλαμβάνουμε εφόσον χρειάζεται.


Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια...

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια ή κρεμμύδια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα.


Μπορείτε να αποφύγετε τα πιτσίλισμα του φούρνου...

Μπορείτε να αποφύγετε τα πιτσίλισμα του φούρνου με λάδια και λίπη, όταν ψήνεται κρέας ή ψάρι στο γκριλ, ρίχνοντας χοντρό αλάτι μέσα στο ταψί που βάζετε από κάτω.

πηγη
http://www.daddy-cool.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top