1

Αυτό το σπίτι μπορείτε να το “κατεβάσετε” δωρεάν από το ίντερνετ και να το “χτίσετε” μόνοι σας, μέσα σε λίγες μέρες. Το σπίτι των 68 τ.μ. με τα δύο υπνοδωμάτια αποτελεί την απάντηση στο υψηλό κόστος κατασκευής ή στις πανάκριβες αγορές ακινήτων.





Το πρώτο πρωτότυπο του WikiHouse 4.0 παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του London Design Festival.
Το σπίτι μπορεί να κατασκευαστεί με κόστος περίπου 60.000 ευρώ, καθώς ο καθένας μπορεί να κάνει download τα σχέδιά του, δωρεάν, από το ίντερνετ. Είναι η πρώτη φορά που ένα σπίτι δύο ορόφων χτίζεται με τη χρήση open source τεχνολογίας. Οι εμπνευστές του υπόσχονται πως η κατασκευή του είναι πανεύκολη, ακόμα και για ερασιτέχνες. Μια μικρή ομάδα εθελοντών το έχτισε μέσα σε μόλις οκτώ μέρες, συναρμολογώντας τα κομμάτια, τα οποία κατασκευάστηκαν με μία μορφή 3D printing.
Τα σχέδια του WikiHouse 4.0 είναι διαθέσιμα online και θα εξοικονομήσουν για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες σπιτιών μια περιουσία. Στη Βρετανία, από όπου ξεκίνησε η ιδέα, μια τυπική κατοικία δύο υπνοδωματίων χρειάζεται δύο μήνες για να χτιστεί και κοστίζει περισσότερα από 120.000 ευρώ – δηλαδή τα διπλά σε σχέση με το WikiHouse. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.







http://allofruto.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top