0

Π έραν των ...στυλ ...μόδας και λοιπών ...διακοσμητικών ανησυχιών, οι μετατροπέςαυτού του είδους υλικών/αντικειμένων σε πόμολα/χερουλάκια επίπλων, ντουλαπιών, συρταριών κλπ. έχει πολύ συχνά και απλώςοικονομικά κίνητρα.

Τα λίγο καλύτερης από την μέση ποιότητα μεταλλικά ή ξύλινα τέτοια πομολάκια θα τα βρείτε πολλές φορές να κοστίζουν πανάκριβα. Αν λοιπόν αλλάξετε π.χ την όψη μιας συρταριέρας ή θελήσετε μια αλλαγή στα ντουλάπια της κουζίνας, δεν είναι καθόλου απίθανο το συνολικό κόστος για να αγοράσετε τα χερουλάκια που σας αρέσουν να είναι ...μεγαλύτερο απ΄όσο όλες οι μπογιές-υλικά που θα χρειαστείτε για το υπόλοιπο μέρος της αλλαγής.


Ανάλογα με το είδους του επίπλου/ντουλαπιού αλλά και του χώρου που αυτό βρίσκεται μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές επιλογές για ιδιαίτερα και κυρίως οικονομικά πόμολα-χερούλια. Φελλός, σκοινί, δερμάτινα κομμάτια π.χ από παλιές ζώνες, βότσαλα, κοχύλια, απλά υφασμάτινα κουρελάκια, λεπτοί κορμοί ή κλαράκια, παλιά μαχαιροπήρουνα, πόμολα που θα φτιάξετε από γύψο ή τσιμέντο χρησιμοποιώντας ως καλούπια παγοθήκες σε όποιο σχήμα-σχέδιο θέλετε κλπ.


Ο τρόπος που θα προσαρμόσετε τέτοιου είδους πόμολα πάνω στο έπιπλο, εξαρτάται από τις υποδοχές/τρύπες που αυτό διαθέτει στοσυγκεκριμένο σημείο. Αν είναι μόνο μία για κάθε χερουλάκι και τα ήδη υπάρχοντα βιδωμένα πάνω στην κλασσική βίδα με βόλτεςστερεωμένη στην εσωτερική πλευρά του επίπλου με αντίστοιχου μεγέθους παξιμάδι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα προσαρμόσετε το αντίστοιχο "εναλλακτικό" χερουλάκι, βιδώνοντας ή κολλώντας το με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήση πάνω στην βίδα.

Αν πρόκειται τα χερούλια τα οποία προσαρμόζονται πάνω στο έπιπλο σε δύο σημεία, ανάλογα με το είδος του νέου πόμολου που θέλετε να τοποθετήσετε ή θα το κολλήσετε το σημείο αυτό με τρόπο που να κρύβει τις τρύπες πάνω στην επιφάνεια του επίπλου, είτε θα τις χρησιμοποιήσετε για να περάσετε χερούλια από σκοινί, ύφασμα, δέρμα κλπ. ή ακριβώς στα σημεία αυτά θαβιδώσετε πόμολα μεγάλου μήκους όπως κουταλάκια, πηρούνια κλπ.

Εκτός από τέτοιου είδους ...ευφάνταστες λύσεις μπορείτε και απλώς να μετατρέψετε σε ιδιαίτερακαλαίσθητα πόμολα-χερούλια κάποια πολύ οικονομικά που θα βρείτε στην αγορά. π.χ με μια τεχνική "ψευτοπατίνας", decoupage, κρακελέ κλπ. μπορείτε να αλλάξετε όψη σε πολύ απλά πλαστικά, ξύλινα ή μεταλλικά χερούλια, με σπάγγο ή σκοινί μπορείτε να "ντύσετε" απλά μεταλλικά χερούλια κλπ.

























































http://www.soulouposeto.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top