0

Το ηλιακό αερόθερμο είναι μία συσκευή όπως οι ηλιακοί θερμοσίφωνες η οποία, αντί για νερό, ζεσταίνει αέρα τον οποίο παίρνει από το σπίτι και τον επιστρέφει θερμότερο. Η κατασκευή του είναι πολύ ευκολότερη και φθηνότερη από ένα ηλιακό θερμοσίφωνα.
Το στήνεις και όποτε έχει ήλιο το χειμώνα, ζεσταίνει το χώρο με σχεδόν μηδέν έξοδα. Φυσικά δεν είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει το 100% της ενέργειας θέρμανσης για όλο το χειμώνα, αφού δεν αποθηκεύεται κάπου η ενέργεια και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βαριά σύννεφα, την ώρα που είναι στη σκιά, ή τη νύχτα.

Θυμίζω ότι πέρσι υπήρξε μια μείωση 70% στην κατανάλωση πετρελαίου και τα βράδια η ατμόσφαιρα στις μεγάλες πόλεις ήταν και είναι αποπνικτική από κατάλοιπα ατελούς καύσης πολύ επικίνδυνα για την υγεία, επειδή ο κόσμος δεν έχει χρήματα για τη ΔΕΗ, για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο

Και εδώ είναι μια λίστα βίντεο με Ηλιακά Αερόθερμα .



Χαρακτηριστικά του Ηλιακού Αερόθερμου:


1. Είναι πολύ χρήσιμο από οικονομικής άποψης, αφού το χειμώνα μειώνει δραστικά το κόστος θέρμανσής του σπιτιού που το έχει βάλει, με πολύ γρήγορη απόσβεση, ακόμη και τον πρώτο χειμώνα, αν έχει ικανό μέγεθος και αρκετές ώρες ήλιο.
2. Είναι Κατάλληλη Τεχνολογία (appropriate technology), δηλαδή τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να μοιραστεί εύκολα σε ανθρώπους χωρίς τεχνικό υπόβαθρο, γίνεται με πολύ απλά υλικά που μπορούν να βρεθούν εύκολα στην τοπική αγορά, ενώ μπορεί ένα μεγάλο μέρος των υλικών κατασκευής να είναι ανακυκλωμένα υλικά.
3. Χρησιμοποιεί ανανεώσιμη πηγή, ανεξάντλητη, τον Ήλιο.
4. Καταναλώνει μηδενική ενέργεια, άρα βοηθάει στην αντιμετώπιση του φαινόμενου της κλιματικής αλλαγής
5. Δεν περιλαμβάνει καύση ξύλων, άρα συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
6. Δεν καταναλώνει ορυκτά καύσιμα, άρα κάνει την κοινότητα πιο ανθεκτική στο φαινόμενο της κορύφωσης του πετρελαίου
7. Πιθανόν να βάλει επίσης ανθρώπους σε πολυκατοικίες να συζητήσουν για ναφτιάξουν μεγαλύτερες κατασκευές που θα στοιχίσουν φθηνότερα και θα εξυπηρετούν περισσότερα νοικοκυριά.
8. Είναι ιδιοκατασκευή, άρα μπορούν να γίνουν εργαστήρια και να διαδοθεί άμεσα , για να τα φτιάξουν μόνοι τους, με βοήθεια ή μη από την αρχική κατασκευαστική ομάδα.
9. Δεν είναι «επικίνδυνη» τεχνολογία, αντίθετα με ότι περιλαμβάνει νερό υπό πίεση ή μη, ή ηλεκτρισμό.
10. Χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση.
11. Θα μπορούσε να είναι μια αρχή για δημιουργία μιας τοπικής συνεργατικής επιχείρησης αν ενδιαφερθούν άνεργοι υποαπασχολούμενοι τεχνίτες ή μη της περιοχής. Ξυλουργοί, σιδεράδες, αλουμινάδες, άνθρωποι που «πιάνουν» τα χέρια τους ή που θα ήθελαν να μάθουν να πιάνουν τα χέρια τους, αλλά και πωλητές, μαρκετίστες, είναι πιθανοί συνεργάτες.




Πηγή
Απέναντι Όχθη
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top