0
Ονομάζεται Henn-na, θα βρίσκεται στην Ιαπωνία και θα διαθέτει ρομποτικό προσωπικό

Οι ρομποτικοί υπάλληλοι του Henn-na αναπτύχθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οσάκα και της εταιρείας Kokoro


Ναγκασάκι
Ένα ξενοδοχείο από το… μέλλον όπου το προσωπικό θα αποτελείται από ρομπότ αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον ερχόμενο Ιούλιο, εντός του πάρκου αναψυχής Huin Ten Bosch (HTB) στο Ναγκασάκι, στην Ιαπωνία.



Το Henn-na Hotel το οποίο στα ιαπωνικά σημαίνει «παράξενο ξενοδοχείο», θα διαθέτει έναν στόλο από ανθρωποειδή ρομπότ τα οποία θα εργάζονται στη ρεσεψιόν, στο εστιατόριο και στο καφέ, στην γκαρνταρόμπα ή ακόμα και στην καθαριότητα. Η μονάδα θα λειτουργεί ακόμα με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γεγονός που θα ρίχνει σημαντικά το κόστος της διαμονής.



Τα χαμογελαστά ρομπότ τα οποία θα έχουν την εμφάνιση νεαρών γυναικών, αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα σε συνεργασία με την εταιρεία ρομποτικών συστημάτων Kokoro. Σε πρώτη φάση, θα είναι σε θέση να μιλούν ιαπωνικά, κινεζικά, κορεατικά και αγγλικά, να κάνουν χειρονομίες και να πραγματοποιούν κινήσεις με τα μάτια.



Από τα κλειδιά στην αναγνώριση προσώπου

Το φουτουριστικό ξενοδοχείο, θα διαθέτει δωμάτια με τεχνολογία αναγνώρισης του προσώπου του πελάτη, καταργώντας έτσι τα ηλεκτρονικά κλειδιά. Η θερμοκρασία του χώρου πάλι, θα ελέγχεται και θα προσαρμόζεται στα επιθυμητά επίπεδα με τη βοήθεια αισθητήρων που θα βρίσκονται ενσωματωμένοι στο δάπεδο και θα μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος του πελάτη. Επιπλέον, η επικοινωνία με έναν ρομποτικό υπάλληλο θα πραγματοποιείται μέσω ενός tablet και όχι μέσω τηλεφώνου.






«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επισκέπτες στο περιτριγυρισμένο από πράσινο “έξυπνο” ξενοδοχείο - η ιδέα αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Ιαπωνίας ή ακόμα και του κόσμου» αναφέρει εκπρόσωπος του πάρκου. Αν το hi-tech εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, οι υπεύθυνοι έχουν δεσμευθεί να ανοίξουν άλλη μια μονάδα μέσα στο 2016.

Τέλος, για τους πελάτες που αγαπούν την τεχνολογία αλλά εμπιστεύονται κυρίως την ανθρώπινη εξυπηρέτηση, στο Henn-na Hotel πέρα από το ρομποτικό προσωπικό θα υπάρχει και… ανθρώπινο. Οι κρατήσεις είναι ήδη εφικτές μέσω της ιστοσελίδας του πάρκου, ενώ το μονόκλινο δωμάτιο στοιχίζει περί τα 60 δολάρια.


http://www.tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top