0

Είναι η λευκή φάλαινα των… αιθέρων και ένα από τα σπανιότερα και πιο εντυπωσιακά αεροσκάφη που βρίσκονται σε λειτουργία στον κόσμο.Το Airbus A300-600ST, γνωστό αλλιώς ως «Beluga» λόγω της
ομοιότητάς του με ένα είδος φάλαινας της Αρκτικής, είναι το… γιγαντιαίων διαστάσεων μεταφορικό αεροσκάφος της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών.

Πέντε τέτοια τεράστια αεροσκάφη πραγματοποιούν περισσότερες από 60 πτήσεις την εβδομάδα, μεταφέροντας τμήματα από τους υπόλοιπους τύπους αεροσκαφών της Airbus από τους διαφορετικούς τόπους παραγωγής τους (για παράδειγμα, τα φτερά φτιάχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ουρές στην Ισπανία) μέχρι τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στην Τουλούζη της Γαλλίας, στ Αμβούργο της Γερμανίας ή στην πόλη Τιεντζίν της Κίνας.


Τα αεροσκάφη εκτελούν δρομολόγια από το 1994, όμως έχει φτάσει ο καιρός για μερικές… ενισχύσεις. Από την εναρκτήρια πτήση τους, οι ρυθμοί παραγωγής της Airbus έχουν αυξηθεί πέντε φορές, έτσι, η εταιρεία προγραμματίζει ο νέος στόλος της να συμβαδίσει με τη ζήτηση, ειδικά τώρα με την έλευση του νέου A350XWB.


«Η ανάγκη για ένα νέο Beluga έρχεται ως συνάρτηση της αύξησης του ρυθμού παραγωγής, καθώς και για να αυξηθεί η χωρητικότητα του στόλου των πέντε αεροσκαφών που υπάρχουν ήδη» εξήγησε ο επικεφαλής της Airbus Transport International, Stephane Gosselin, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN.


Τα νέα αεροσκάφη Beluga θα βασιστούν επάνω στο Airbus A330 και θα είναι μεγαλύτερα από τον ήδη υπάρχοντα στόλο, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο φτερά αεροσκαφών στην ίδια πτήση, αντί για ένα όπως συμβαίνει με τα τωρινά αεροσκάφη.


Τα νέα μέλη της «οικογένειας» αναμένεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το 2020.




newsbeast.gr
http://www.newscity1.net

Δημοσίευση σχολίου

 
Top