Υλικά
10 μεγάλα πορτοκάλια
700 ml βότκα
250 ml κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλα
600 ml νερό
600 γραμμ ζάχαρη
1 μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό της φλούδας (δηλαδή μόνο το κίτρινο). Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται, εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ.
Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ, έπειτα τις πασπαλίζουμε με τα 2-3 κ.σ. από τη συνολικά ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς. Τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 ημέρες.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε το σιρόπι για 2-3 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες. Ρίχνουμε και την κανέλα και σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη μια εβδομάδα. Σουρώνουμε το λικέρ σε ένα τουλπάνι κι έπειτα τοποθετούμε το λικέρ μας σε ένα ωραίο μπουκάλι και το σερβίρουμε παγωμένο.
Καλή επιτυχία
Δημοσίευση σχολίου