0

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα στενά παπούτσια το έχουν οι γυναίκες. Εκτός από την καταστροφική (για τα γόνατα και την μέση ) συνήθεια να φοράνε τακούνια, αγοράζουν τα παπούτσια τους στενά.
Έτσι υποφέρουν φορώντας τα, αφού τα σκληρά και στενά παπούτσια (που είναι μεν της μόδας, αλλά δεν είναι για τα πόδια) τις χτυπάνε.
Εκτός από το να τα πάτε στον τσαγκάρη για να τα ανοίξει στο καλαπόδι, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.


1) Πάρτε ένα δύο φύλλα από εφημερίδα ή τα μεγάλα διαφημιστικά των υπεραγορών (σουπερμάρκετ στα νέα ελληνικά) και τσαλακώστε τα πρόχειρα σε «μασούρι».
 
 2) Βρέξτε εσωτερικά το παπούτσι στην περιοχή που θέλει άνοιγμα, με νερό ή με οινόπνευμα.
3) Χώστε μέσα το χαρτί και αρχίστε να το συμπιέζετε με το χέρι από μία ξύλινη κουτάλα, ή με ότι άλλο σας βολεύει.
4) Το συμπιέζετε πολύ καλά και το αφήνετε όλο το βράδυ.

Το οινόπνευμα (ή το νερό) θα μαλακώσει το δέρμα, ενώ το χαρτί θα το κρατήσει τεντωμένο. Έτσι όταν το δέρμα στεγνώσει να έχει φαρδύνει ελαφρά. Το δοκιμάζετε και αν θέλει λίγο ακόμα επαναλαμβάνετε την διαδικασία.
Το δεύτερο μέρος του παπουτσιού που θέλει μαλάκωμα είναι τα σημείο στην φτέρνα.
Το χτυπάτε με κάτι βαρύ ή το τσακίζετε μερικές φορές με τα χέρια. Το δέρμα θα μαλακώσει. Θα μαλακώσει επίσης η χάρτινη ενίσχυση που υπάρχει «σάντουιτς» στο σημείο αυτό. Έτσι θα πάψει να σας χτυπάει. Το καλό με την δεύτερη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να βγάλετε το παπούτσι και να το μαλακώσετε επιτόπου, όταν αρχίσει να σας χτυπάει και πριν σας δημιουργήσει φουσκάλα.

Με αυτήν την μέθοδο, μαλάκωνα τις αρβύλες που φόραγα στο εργοστάσιο. Και αν το κόλπο έπιανε με τις αρβύλες, είναι προφανές ότι θα πιάσει και για κανονικά παπούτσια.




aatosmihalis
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top