0

Εξ’ αιτίας των τυφώνων, και των σεισμών, χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους. Αυτοί που μένουν πίσω χάνουν αγαπημένους αλλά και...
το σπίτι τους και την περιουσία τους. Πολλοί ερευνητές κάνουν έρευνες για να κατασκευάσουν οικονομικά και ασφαλή σπίτια. Μια πρόταση (η οποία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα) μας έρχεται από την Ιαπωνία και μπορεί να αποτελέσει τη λύση για τέτοιες περιοχές. Τα σπίτια αυτά όσο και αν ακούγεται παράξενο κατασκευάζονται από πολυστυρένιο (φελιζόλ). Στο εξωτερικό βέβαια η είδηση κυκλοφορεί με τη χρήση του ονόματος Styrofoam.

Ο λόγος που στον τίτλο υπάρχει η λέξη πολυστυρένιο και όχι Styrofoam, είναι ότι το Styrofoam είναι μάρκα και όχι υλικό σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί. Το Styrofoam είναι το προϊόν μιας εταιρείας ονόματι Dow Chemical Company (που το εφηύρε), και έχει εκείνο το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα που ίσως έχετε δει να χρησιμοποιείται σαν μόνωση στα σπίτια. Η σύγχυση είναι τέτοια ώστε στις Ηνωμένες Πολιτείες οτιδήποτε που έχει όψη φελιζόλ, ακόμα και τα κυπελλάκια για τον καφέ ή τα δοχεία φαγητού στα fast food τα ονομάζουν όλα Styrofoam.Αυτά με την ιστορία, πάμε στο άρθρο…

Παλιότερα στο Medgreece είχαμε αναφερθεί σε ένα άλλο είδος ανθεκτικής αλλά και οικολογικής κατοικίας, το Earthship . Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα άλλο είδος κατοικίας η οποία είναι σχετικά οικονομική, χτίζεται γρήγορα, και έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα σπίτια από πολυστυρένιο κατασκευάζονται από μια εταιρεία στην Ιαπωνία, ονόματι Japan Dome House, και πωλούνται σε προκατασκευασμένα κομμάτια τα οποία ο ιδιοκτήτης τα συναρμολογεί εύκολα και γρήγορα. Τα σπίτια έχουν σχήμα ιγκλού, και το κάθε κομμάτι που τα αποτελεί, ζυγίζει περίπου 18 κιλά ενώ το πάχος του είναι περίπου 20 εκατοστά.

Χάρη στο υλικό κατασκευής τα σπίτια έχουν εντυπωσιακές θερμομονωτικές ιδιότητες , κάτι το οποίο σημαίνει μείωση μέχρι και στο 1/10 για έξοδα θέρμανσης/ψύξης.
Το σπίτι κατασκευάζεται σχετικά εύκολα συναρμολογώντας τα κομμάτια που το αποτελούν και καλύπτοντάς το εξωτερικά με τον γνωστό μας σοβά. Στην συνέχεια το σπίτι μπορεί να βαφτεί όπως επιθυμεί ο καθένας. Η εξωτερική κάλυψη με σοβά επίσης προσφέρει ανθεκτικότητα και αντοχή στην φωτιά. Η διάμετρος τους είναι περίπου 7 μέτρα. Τα σπίτια μπορούν με έξτρα κομμάτια (διαδρόμους) να ενωθούν μεταξύ τους δημιουργώντας μεγαλύτερα σπίτια.


Επίσης είναι δοκιμασμένα και αντέχουν σε τυφώνες και σεισμούς κάνοντάς τα ιδανικά για περιοχές που πλήττονται συχνά από τέτοιου είδους θεομηνίες.

Τη στιγμή που μιλάμε έχουν πάρει την απαραίτητη έγκριση και ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει στην Ιαπωνία μια τέτοια κατοικία στο ποσό των 27.500€ περίπου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο με την κατασκευή μιας τέτοιας κατοικίας αλλά και μια φωτογραφία από το εσωτερικό της για να πάρετε μια ιδέα και από μέσα.










http://medgreece.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top