2

Η εικόνα που έχουμε για τις αριθμομηχανές είναι ότι πρόκειται για βαρετές, πλαστικές συσκευές. Αλλά αυτές που θα δείτε εδώ αποτελούν μηχανικά θαύματα, ενώ το σχήμα τους και η ομορφιά τους ποικίλει.



Η Πασκαλίνα ή Υπολογιστής του Πασκάλ, του Μπλεζ Πασκάλ, 1642. Με τη συσκευή μπορούσε κανείς να προσθέσει, αφαιρέσει, πολλαπλασιάσει και να διαιρέσει δύο αριθμούς.

Μια μηχανή κατασκευασμένη από τον Johann Helfrich Müller κάπου στα 1784:







Μια αριθμομηχανή σχεδιασμένη από τον Joseph Edmonson και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1883

Η Mercedes-Gauss, γύρω στα 1905:





Ο Υπολογιστής Adall, ένας δίσκος με 100 "δόντια" και διάμετρο 195 χιλιοστά, που κατασκευάστηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας κατά τη δεκαετία του 1910 και του 1920:









Ένας υπολογιστής για τα κύτταρα του αίματος, κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1922, που κατασκευάστηκε στο Σικάγο.



Ο "Consul, ο Εκπαιδευμένος Πίθηκος", παράχθηκε στις αρχές του 1920 στο Ντέιτον του Οχάιο.



Ο Water Integrator, που έλυνε μερικώς διαφορικές εξισώσεις. Δημιουργία του Vladimir Lukyanov το 1936. Τα επίπεδα του νερού στους θαλάμους αντιπροσώπευαν αποθηκευμένους αριθμούς και ο ρυθμός της ροής μεταξύ τους αντιπροσώπευε τις μαθηματικές πράξεις.

Η πρώτη αριθμομηχανή σε στυλό διαρκείας. Ο Calcu-Pen, που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία και έκανε το ντεμπούτο του το 1975. Είχε διακόπτες τεσσάρων κατευθύνσεων και μια οθόνη LED με 8 ψηφία:









io9
http://3otiko.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top