Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση της αντισεισμικής προστασίας των κτηρίων που σχεδιάζει, ο αρχιτέκτονας Γκρεγκ Χέντερσον σκέφτηκε ότι η ενεργοποίηση ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη βάση ειδικών κατασκευών θα μπορούσε να προκαλέσει αποκόλληση και αιώρηση του κτηρίου κατά τη διάρκεια του σεισμού ώστε να αποφευχθούν οιζημιές.
Για να αποδείξει το φιλόδοξο σχέδιο σχέδιό του, ο Χέντερσον κατασκεύασε ως πρωτότυπο ένα αιωρούμενο πατίνι.
Το αιωρούμενο πατίνι Χέντο (Hendo Hoverboard)αυτή τη στιγμή αναζητά μικροχρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας kickstarter με στόχο τα 250.000 δολάρια.
Το σύστημα που χρησιμοποιεί το πατίνι για να αιωρείται αποτελείται από τέσσερεις μηχανές που εκπέμπουν μαγνητικά πεδία τα οποία απωθούν το ένα το άλλο.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το πατίνι βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Σε κάθε περίπτωση, το πατίνι κοστίζει περί τις 10.000 δολάρια και λειτουργεί μόνο σε επιφάνειες που δεν είναι σιδηρομαγνητικοί αγωγοί. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται απλά μεταλλικά φύλλα ως επιφάνεια, αλλά η ομάδα εξετάζει και άλλες, διαφορετικές επιφάνειες και υλικά.
Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ένας άντρας να γλιστράει με το αιωρούμενο πατίνι σε μια ράμπα για σκέιτ.
http://www.ypervasinews.gr
Και μία άλλη Ελληνική πραγματική αντισεισμική τεχνολογία είναι αυτή
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
Περισσότερα εδώ https://www.youtube.com/channel/UCZaFAWh80Zs3gvEulYCex2A
https://www.youtube.com/watch?v=cUJkObz3nBQ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παναγιώτης Καρύδης, ομότιμος καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συναντήθηκε με τον Γιάννη Λυμπέρη και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πείραμά του. «Πράγματι έχει απόδοση και μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλές κατασκευές για την προστασία από τους σεισμούς! Θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις μελέτες. Αρκεί να γίνει αποδεκτό αυτό το σύστημα από την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα», επισημαίνει , σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πατέντα. «Το καλωσορίζω και εύχομαι να το δούμε και στην πράξη», καταλήγει…
http://www.zougla.gr/greece/article/ergodigos-epinoise-elpidofora-antisismiki-evresitexnia#%2EVSYBiNbtX30%2Elinkedin