0


Μερικά από τα πιο δυσεύρετα κόλπα που πρέπει να μάθετε!

Για να ζυγίσετε τις αποσκευές σας στο σπίτι προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, δε χρειάζεστε ειδική ζυγαριά. Ζυγιστείτε μόνοι σας, και μετά ανεβείτε στη ζυγαριά κρατώντας την αποσκευή. Το επιπλέον βάρος, είναι αυτό της αποσκευής σας.


Aν σας αρέσουν τα όσπρια αλλά το στομάχι σας αντιδρά με καούρες και ξυνίλες, προσθέστε στο μαγείρεμα ένα κουταλάκι μουστάρδας.

Για να καθαρίσετε υφασμάτινες επιφάνειες (και χαλιά) από τρίχες κατοικιδίων, φορέστε πλαστικά γάντια κουζίνας, και πάρτε μαζί σας ένα λεκανάκι με νερό. Βουτήξτε το χέρι σας στο νερό, και περάστε το πάνω από τις ταπετσαρίες παίρνοντας μαζί και τις τρίχες.

Μην πετάτε στα σκουπίδια τρίχες από βούρτσες μετά το χτένισμα ή τον καθαρισμό των κατοικιδίων. Είναι πλούσιες σε άζωτο, και αποτελούν καταπληκτικό λίπασμα για τα φυτά.




Αν είστε από αυτούς που όλη μέρα πίνουν ένα ρόφημα, πιθανότατα έχετε προσέξει πως το τσάι και ο καφές λεκιάζουν τις κούπες, και μάλιστα το πλυντήριο πιάτων δεν καταφέρνει πάντα να καθαρίζει αυτούς τους λεκέδες. Όταν τελειώσετε το ρόφημά σας, βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού παχύρευστη χλωρίνη στην κούπα, γεμίστε τη νερό, κι αφήστε τη στο νεροχύτη. Το ίδιο διάλυμμα μπορεί να καθαρίσει και την επόμενη κούπα, και τη μεθεπόμενη, κ.ο.κ. Απλά βάζετε το νερό από την πρώτη στη δεύτερη, από τη δεύτερη στην τρίτη, και πάει λέγοντας!

Μην αδειάζετε κατακάθια καφέ στην αποχέτευση της κουζίνας σας. Όπως κατακάθονται στο φλυτζάνι, κατακάθονται και στο σιφώνι με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα, αφού πάνω τους καταλήγουν και τα λιπαρά υπολείμματα των απορρυπαντικών, σε σημείο πολλές φορές να φουλώνει η αποχέτευση. Αντιθέτως, πετάξτε τα στην τουαλέτα σας, και τραβήξτε το καζανάκι.


neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top