0
Όλοι γνωρίζουν ότι τα έξοδα για την αντικατάσταση στα ελαστικά του αυτοκινήτου είναι πολλά. Ενώ δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα ελαστικά θα διαρκέσουν για πάντα, ωστόσο, γίνετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους με μερικά απλά βήματα.
Με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να παραμείνει ασφαλές το αυτοκίνητό σας για εσάς που το οδηγείτε αλλά και για τους άλλους οδηγούς.



1. Ελέγξτε κάθε εβδομάδα την πίεση των ελαστικών σας. Ξεβιδώστε το καπάκι της εισαγωγή αέρα και βάλτε έναν μετρητή πίεσης, για να ρέει ο αέρας προς τα έξω (από το ελαστικό) και να περνάει μέσα στο μετρητή. Όλα τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα φουσκωμένα. Εάν δεν γνωρίζετε τη σωστή πίεση ελαστικών, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Επιπλέον, όλα τα ελαστικά αναφέρουν επάνω τους τη συνιστώμενη πίεση. Η συνιστώμενη πίεση που προέρχεται από τον κατασκευαστή του οχήματος και αυτή που προέρχεται απο τον κατασκευαστή του ελαστικού μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, αλλά η χαμηλότερη πίεση είναι αυτή που βελτιώνει την απόδοση του δίσκου, ενώ μια υψηλότερη πίεση επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Ωστόσο, αποφύγετε την υπερβολική διόγκωση των ελαστικών σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη φθορά του πέλματος στο κέντρο του ελαστικού.






2. Εξετάστε οπτικά τα ελαστικά για τυχόν κοψίματα και τρύπες. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι απο κακοτεχνίες (λακούβες), μερικές από τις οποίες είναι πολύ απότομες και επικύνδυνες. Μπορεί επίσης, να πατήσετε ένα καρφί ή ένα γυαλί. Δεν προκαλούν έμεσα πρόβλημα (να σκάσει το λάστιχο), αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αργή διαρροή πίεσης των ελαστικών ή μελλοντικό σκάσιμο λάστιχου.



3. Αλλάξτε θέση στα ελαστικά του αυτοκινήτου. Μπορεί να σας φανεί πιο βολικό να τους αλλάξετε θέση, γι'αυτό, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας εάν θέλετε, αλλιώς επισκεφθείτε έναν μηχανικό. Εάν επιλέξετε να τους αλλάξετε θέση μόνοι σας, χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη τακτική για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, καθώς και τη φθορά μεταξύ των αξόνων των τροχών, διατηρώντας τους στην ίδια πλευρά του αυτοκινήτου.



4. Διατηρείτε σωστά ευθυγραμμισμένα τα ελαστικά σας. Αν δεν είστε έμπειροι, η ευθυγράμμιση των ελαστικών είναι καλύτερα να γίνει απο επαγγελματίες. Κάθε όχημα είναι διαφορετικό, όπως είναι και τα ελαστικά. Ένας μηχανικός χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό για την εξισορρόπηση και ευθυγράμμιση των ελαστικών, με τα ελαστικά να παραμένουν κάθετα προς το έδαφος και παράλληλα μεταξύ τους. Σημάδια κακής ευθυγράμμισης των τροχών έχουν ως συμπέρασμα τον κακό χειρισμό του αυτοκινήτου, συνεχής κλίση του αυτοκινήτου προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Επίσης, ελέγξτε την ευθυγράμμιση των τροχών αν το αυτοκίνητό σας χτυπήσει σε μια μεγάλη λακκούβα ή κράσπεδο με μεγάλη ταχύτητα.


http://www.dimiwise.gr
http://kolpa-tips.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top