0
Σορτσάκι που φορτίζει το κινητό μόλις το βάλετε στην τσέπη ανακοίνωσε Βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ακολουθώντας την πρόσφατη μόδα των gadget που μετατρέπουν τη θερμότητα σε...
ενέργεια, δημιούργησε το συγκεκριμένο σορτς για να μη μένετε ποτέ από μπαταρία.
Το σορτσάκι, που παρουσίασε πρόσφατα η Βρετανική Vodafone, εκμεταλλεύεται το λεγόμενο φαινόμενο Σιντμπεκ της Φυσικής, δηλαδή τη μετατροπή των διαφορετικών θερμοκρασιών απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια, το οποίο ανακάλυψε πρώτος ο Γερμανός φυσικός Τόμας Γιόχαν Σιντμπεκ.
Το λεγόμενο «Pocket Power» σορτσάκι παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την θερμότητα και την κίνηση αυτού που το φοράει και είναι αποτέλεσμα μίας συνεργασίας της Βρετανικής Vodafone και του Τμήματος Ηλεκτρονικής και Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.





Είναι κατασκευασμένο από «έξυπνο» υλικό που περιέχει θερμοηλεκτρικές μονάδες, οι οποίες μετατρέπουν τη θερμότητα του σώματος σε ηλεκτρική ενέργεια. Το εντυπωσιακό αυτό σορτσάκι θα κάνει το ντεμπούτο του την Πέμπτη στο φεστιβάλ του Isle of Wright, ενώ πριν λίγες μέρες η εταιρεία παρουσίασε και έναν υπνόσακο (sleeping bag) από το ίδιο υλικό, που φορτίζει το κινητό σας καθώς κοιμάστε.




iefimerida

thecuriosityofcat

Δημοσίευση σχολίου

 
Top