0

Πιο παλιά είχα φτιάξει ένα κολλητήρι με αναπτήρα “αντίστασης” και μύτη από κανονικό κολλητήρι. Παρόλο που στην χρήση είναι αρκετά εύκολο, τυχαίνει και δεν το έχω μαζί μου, όταν συμβαίνει κάποια βλάβη. Οπότε έπρεπε να βρω άλλη λύση, με υλικά που μπορεί να βρει ο καθένας, εύκολα. Η πιο απλή λύση, είναι με ένα αναπτήρα BIC, και λίγο χάλκινο σύρμα από...


μονόκλωνο ηλεκτρικό καλώδιο. Πιθανόν να γίνετε τυλίγοντας το σύρμα από πολύκλωνο καλώδιο , αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Απαραίτητα όμως πρέπει να είναι χάλκινο. Για καλάι μπορούμε να “κλέψουμε” από κάποια παλιά κόλληση/πλακέτα.

Έτσι μπορούμε να επισκευάσουμε εύκολα μια κεραία, μια κόλληση από κάποιο παιδικό παιχνίδι (συμβαίνει συχνά :) ), τα χαλασμένα ακουστικά και ότι άλλο σκεφτείτε…


Βγάζουμε το σύρμα από το καλώδιο και το τυλίγουμε σπιράλ σε ένα κυλινδρικό αντικείμενο πχ στυλό. Κάνουμε λίγες σπείρες και αφήνουμε ένα ίσιο τμήμα όσο το μέγεθος του αναπτήρα και άλλο ένα μικρότερο που θα είναι η μύτη του κολητηριού.





Τυλίγουμε λίγο χαρτόνι ή ταινία γύρω από τον αναπτήρα για να τον μονώσουμε από την θερμοκρασία που θα έχει το σύρμα.



Εφάπτουμε το σύρμα και το ξανατυλίγουμε με χαρτόνι και ταινία. Έτσι το σύρμα θα στέκεται γερά πάνω στον αναπτήρα και δεν θα καούμε.



Το κολλητήρι είναι έτοιμο. Το ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να λιώσει το καλάι και κάνουμε την κόλληση μας.









http://lykawn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top