0

Ψάχνοντας για εναλλακτικούς τρόπους ύφανσης έπεσα πάνω σε αυτό. Καμία σχέση η φιλοσοφία του site με χειροτεχνίες. Δίνει όμως καταπληκτικές οδηγίες για το πως να υφάνεις ένα χαλάκι με σχοινί. Και μάλιστα με αναρριχητικό σχοινί.
Με αυτόν τον...

τρόπο ύφανσης του σχοινιού θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει σουπλα ή σουβέρ ή ένα μεγαλύτερο χαλί γιατί όχι. Όρεξη και μεράκι να υπάρχει.



Σε μια μεγάλη επιφάνεια πχ. ξύλο καρφώνουμε μια πρόκα σε κάθε ένα από τα σημεία που βλέπεται να είναι αριθμημένα στο παρακάτω σχεδιάγραμμα.
Το μέγεθος που θα έχει το σχήμα (δηλ. η απόσταση που θα έχουν μεταξύ τους οι πρόκες-οδηγοί) θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ είναι το σχοινί που θα χρησιμοποιήσετε.
Ο οδηγός μας θα είναι πάντα αυτό το σχεδιάγραμμα. Καλό θα ήταν να εκτύπωθεί.



Αφού καρφώσετε τις πρόκες, σημειώστε δίπλα σε κάθε πρόκα το αντίστοιχο νούμερο.
Τα νούμερα είναι η σειρά με την οποία θα περάσετε το σχοινί. Επίσης τα χρώματα σας βοηθούν να καταλάβετε πιο σχοινί περνάει από πάνω και πιο από κάτω.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να μπείτε στο νόημα.


Η άκρη του σχοινιού ξεκινάει απο το "1" παρνάει απο το "2"...


...απο το "2" στο "3", απο το "3" στο "4". Απο το "4" για το "5" περνάει πάνω απο το "1"











Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε. Η πρώτη διαδρομή τελείωσε. Αυτό ήταν το δύσκολο κομμάτι. Τώρα ακολουθούμε ακριβώς τη διαδρομή του σχοινιού ξεκινώντας από το "1". Κάνουμε τόσες διαδρομές όσες μας επιτρέπουν οι αποστάσεις των οδηγών(πρόκες).





Φτάνοντας σε αυτό το σημείο και έχοντας τελειώσει όλες τις διαδρομές, Τραβάμε ξεκινώντας από την άκρη του σχοινιού έτσι ώστε να σφίξει.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι.



Δείτε το σχετικό βίντεο. Είναι αρκετά κατατοπιστικό.

Το δοκίμασα και σας διαβεβαιώνω οτι δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο φαίνετε. Ειναι ακρετά διασκεδαστική διαδικασία. Και σου δείνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς με διάφορα υλικά και μεθη.




Καλό βράδυ και καλό μήνα!

http://www.summitpost.org
http://xeiropoihma.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top