0


Αν η αυπνία σας ταλαιπωρεί, καταρχήν είναι καλό...
να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι: ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων υποφέρει από αϋπνία και διαταραχές ύπνου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες πρακτικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να βελτιώσετε την...

ποιότητα του ύπνου σας:


Φροντίζετε το υπνοδωμάτιο σας να έχει καλή θερμοκρασία και να είναι ήσυχο και σκοτεινό. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε ωτοασπίδες αν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στους ήχους.

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε κάποια ήρεμη δραστηριότητα, π.χ. διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε χαλαρωτική μουσική. Η παραμονή στο κρεβάτι περισσότερο θα σας αγχώσει, παρά θα σας κάνει να αποκοιμηθείτε.

Μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερο σκέφτεστε γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, τόσο πιο πολύ απομακρύνεστε από την αγκαλιά του Μορφέα.




Διαχειριστείτε το στρες και τις έννοιες που σας απασχολούν. Άλλωστε, σύμφωνα με το Γκάντι «ο άνθρωπος θα πρέπει να ξεχνάει το θυμό του πριν πέσει για ύπνο». Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, παρατηρούν έξαρση όταν είναι αγχωμένοι και / ή έχουν περισσότερα πράγματα που τους απασχολούν. Πολλοί βρίσκουν τις ασκήσεις αναπνοής ιδιαίτερα βοηθητικές.

Χάστε βάρος (αν είστε υπέρβαρος), ασκηθείτε (αλλά όχι προς το τέλος της ημέρας) και φροντίζετε να διατρέφεστε σωστά (μεταξύ άλλων περιορίστε την καφεΐνη και το αλκοόλ). Το σώμα πρέπει να είναι σε καλή φόρμα για να μπορέσει το πνεύμα να ξεκουραστεί, επομένως η καθημερινή φροντίδα του θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Πηγή
http://www.peramatozoa.net

Δημοσίευση σχολίου

 
Top