0

Βλέπω ένα πρόβλημα, λύνω το πρόβλημα. Αυτό ακριβώς κάνουν οι καλύτερες εφευρέσεις. Και αυτό επιχείρησε να κάνει η 11χρονη Lily Bornμέσα από τη φαντασία της, να λύσει το πρόβλημα του παππού της που αντιμετώπιζε σε καθημερινή βάση εξαιτίας της...
νόσου του Πάρκινσον. Όταν η οικογένειά της παρατήρησε ότι τα παραδοσιακά κύπελλα και οι κούπες δεν ήταν κατάλληλα, καθώς έχυνε το ποτό του, η Lily πήρε την πρωτοβουλία να κάνει κάτι καλύτερο.

Με την παιδική της φαντασία παίρνει χαρτί και μολύβι και σχεδιάζει ένα ποτήρι από πολυπροπυλένιο (θερμοπλαστικό) το οποίο διαθέτει τρία πόδια. Η βάση δεν ακουμπά στο έδαφος με αποτέλεσμα να υπάρχει ισορροπία και σταθερότητα.




Το αμέσως επόμενο βήμα της μικρής εφευρέτριας ήταν να ανεβάσει την ιδέα της στην ιστοσελίδα για crowdfunding Kickstarter και μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από τα 6.000$ που χρειαζόταν για να ξεκινήσει το έργο! Έτσι γεννήθηκε το «Kangaroo Cup», το οποίο έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών. Γιατί;
Δεν είναι μόνο το κύπελλο πιο σταθερό, αλλά μπορεί να σταθεροποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
Εξοικονομείται χώρος στην κουζίνα, αφού μπορεί να τοποθετηθεί το ένα κύπελλο μέσα στο άλλο.

Ωστόσο, το Kangaroo Cup είχε μία ατέλεια. Δεν ήταν πλαστικό, έτσι θα μπορούσε να σπάσει και προφανώς δεν ήταν μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Για τον λόγο αυτό η Lily έκανε αρκετές τροποποιήσεις στο κύπελλό της από την πρώτη έκδοση για τον παππού της.

Η Lily δηλώνει: «Μόνο και μόνο επειδή είσαι παιδί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις μεγάλα και σπουδαία πράγματα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:



http://www.flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top