0

Ο εξωσκελετός FORTIS αποτελεί έναν ελαφρύ εξωσκελετό που αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή του χειριστή μεταφέροντας το βάρος των μεγάλων φορτίων από το...


σώμα του στο έδαφος.

Δύο εξωσκελετούς FORTIS θα αξιολογήσει το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, στο πλαίσιο συμβολαίου που υπογράφτηκε με τη Lockheed Martin. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση προμήθειας εξωσκελετών της Lockheed Martin για βιομηχανικούς σκοπούς.


LOCKHEEDMARTIN
Ο εξωσκελετός FORTIS αποτελεί έναν ελαφρύ εξωσκελετό που αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή του χειριστή μεταφέροντας το βάρος των μεγάλων φορτίων από το σώμα του στο έδαφος. Σκοπός της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η «ωρίμανση και μεταβίβαση της τεχνολογίας εξωσκελετών στη βιομηχανική βάση του υπουργείου Άμυνας και τη διενέργεια δοκιμών και αξιολόγησης για βιομηχανικές εφαρμογής εργαλείων χειρός στα ναυπηγεία του Ναυτικού».

Όπως επισημαίνει ο Άνταμ Μίλερ, στέλεχος της Lockheed Martin, η συντήρηση πλοίων πολύ συχνά απαιτεί τη χρήση βαρέων εργαλείων, τα οποία καταπονούν τους χειριστές τους. «Φορώντας τον εξωσκελετό FORTIS, οι χειριστές μπορούν να κρατούν το βάρος αυτών των βαρέων εργαλείων για μεγάλες χρονικές περιόδους, με μειωμένη κούραση». Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο εξωσκελετός είναι ειδικά σχεδιασμένος έτσι ώστε να ακολουθεί την κίνηση του σώματος όσο πιο φυσικά γίνεται, διατηρώντας την ευελιξία των χειριστών στα κανονικά της επίπεδα, προκειμένου να μην εμποδίζονται κατά τις εργασίες τους.




Η Lockheed Martin δραστηριοποιείται πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των εξωσκελετών εδώ και πάνω από πέντε χρόνια και τελευταία μέσω του προγράμματος NCMS Commercial Technologies for Maintenance Activities (CTMA).


http://www.naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top