0
Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, καλύτερα να εξετάσετε τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε δροσιά. Τα κλιματιστικά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα στις ώρες αιχμής και θα σας ...


κοστίσουν ακριβά στη λειτουργία τους. Επιπλέον, ρυπαίνουν, αλλά και θερμαίνουν το περιβάλλον. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αυξήσετε τη δροσιά του σπιτιού εύκολα, γρήγορα και πάνω απ' όλα οικολογικά.

- Σκιάστε όλα σας τα παράθυρα. Επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα σκιασμού ανάλογα με τον προσανατολισμό του παραθύρου.

- Φυτέψετε δέντρα κατά προτίμηση φυλλοβόλα για να σκιάσετε το κτήριό σας, αλλά και για να δημιουργήσετε καλύτερο ευνοϊκό «μικροκλίμα», όπου αυτό είναι δυνατό.

- Επιλέξετε ανοιχτά χρώματα στους εξωτερικούς τοίχους, τις οροφές, αλλά και στις τέντες.

- Μειώστε τις εσωτερικές πηγές θερμότητας. Τοποθετήστε λαμπτήρες και συσκευές χαμηλής κατανάλωσης. Μην χρησιμοποιείτε ενεργοβόρες συσκευές, οι οποίες ταυτόχρονα θερμαίνουν και τον χώρο (π.χ. ηλεκτρική κουζίνα, σίδερο) τις ώρες που έχει πολλή ζέστη.

- Τις ζεστές μέρες να αερίζετε το σπίτι σας οπωσδήποτε και μόνο τη νύχτα.

- Φεγγίτες, ανοίγματα πάνω από σκάλες, καμινάδες αερισμού, σε συνδυασμό με κάποια ανοίγματα σε χαμηλά σημεία του κτηρίου μπορούν να δημιουργήσουν πολύ αποτελεσματικό κατακόρυφο αερισμό, χωρίς να ανοίγετε όλα σας τα παράθυρα.

- Αν οι εξωτερικές συνθήκες και τα ανοίγματα του κτηρίου σας δεν εξασφαλίζουν τον απαραίτητο αερισμό, τοποθετείστε ανεμιστήρες προσαγωγής και απαγωγής του αέρα.




- Τοποθετήστε ανεμιστήρες οροφής στα δωμάτια. Ο ανεμιστήρας οροφής δροσίζει, ενώ καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (όση και ένας κοινός λαμπτήρας φωτισμού). Θα νιώθετε δροσιά, ακόμα και σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και έτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από την ανάγκη εγκατάστασης κλιματιστικού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε ανεμιστήρα δαπέδου.

infokids.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top