0

… για 50 δευτερόλεπτα

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Maryland έσπασαν το ρεκόρ για τη διάρκεια της πτήσης ελικοπτέρου (Gamera ΙΙ) που κινείται με την ανθρώπινη δύναμη.

Ο «πιλότος» του ...

ελικοπτέρου – που κατασκευάστηκε από τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Maryland – χρησιμοποιεί κυριολεκτικά χέρια και πόδια για να το ανυψώσει, πετυχαίνοντας ρεκόρ πτήσης διάρκειας 50 δευτερολέπτων

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια ιαπωνική ομάδα που κατάφερε να διατηρήσει ένα παρόμοιο ελικόπτερο πάνω από το έδαφος για 19 δευτερόλεπτα.
Η κατακόρυφη απογείωση μιας τέτοιας κατασκευής (με την δύναμη του ανθρώπου) είναι πολύ δυσκολότερη από την οριζόντια πτήση. Το πρώτο αεροσκάφος αυτού του είδους πέταξε το 1961 στο Southampton, και το 1988, ένα αμερικανικό σκάφος κατάφερε ρεκόρ πτήσης 115 χιλιομέτρων ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Κρήτη.
Το ελικόπτερο Gamera ΙΙ διαθέτει τέσσερις έλικες με διάμετρο δεκατριών μέτρων και ζυγίζει 32 κιλά (15 κιλά λιγότερο σε σχέση με την περσινή κατασκευή) και χρειάζεται 460 ισχύ Watt για να πετάξει.
Ο τελικός στόχος είναι το βραβείο των 250.000 δολαρίων που προσφέρει η Αμερικανική Εταιρεία Ελικοπτέρου, για το πρώτο ελικόπτερου που θα κατορθώσει να αιωρηθεί για 60 δευτερόλεπτα, σε ύψος τουλάχιστον 3 μέτρα – χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη δύναμη.
Η επόμενη προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ προγραμματίστηκε για τον επόμενο Αύγουστο.







www.lefigaro.fr
http://physicsgg.me

Δημοσίευση σχολίου

 
Top