0

Μια έξυπνη λύση για να συλλέγουμε νερό από την ομίχλη, ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχουν κοντά πηγές.

Για την κατασκευή θα χρειαστούμε ένα...

πλαίσιο, το οποίο μπορεί να είναι φτιαγμένο είτε από σίδερο, είτε από σωλήνες PVC ή άλλο τρόπo ένα κομμάτι δίχτυ με πυκνή πλέξη ή μπορούμε να διπλώσουμε στα δύο ένα με πιο μεγάλη πλέξη και ένα κομμάτι σωλήνα PVC που θα χρησιμεύσει στην συλλογή του νερού. Εννοείτε ότι θα χρειαστούμε και ένα δοχείο όπου θα θα συλλέγεται το νερό μας.

Η ομίχλη, η οποία περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού, περνώντας από το δίχτυ, υγροποιείτε και οι σταγόνες υπό το βάρος τους, πέφτουν προς τα κάτω, παρασύροντας και άλλες. Το νερό που θα πέσει στην υδροσωλήνα, συλλέγεται τελικά στο δοχείο μας, καθώς του δίνουμε μια μικρή κλίση προς το δοχείο. Το νερό που συλλέγεται με αυτήν την διαδικασία, είναι πόσιμο και δεν χρειάζεται άλλη επεξεργασία (φιλτράρισμα, βράσιμο).

Ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποσότητα του νερού που θα συλλέξουμε, είναι το κατά πόσο η περιοχή που θα στήσουμε την εν λόγω κατασκευή, έχει ομίχλη. Σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, όπου τα σύννεφα/ομίχλη είναι πιο συχνά φαινόμενα, το νερό που θα συλλέγουμε θα είναι περισσότερο, σε σχέση με άλλες περιοχές.

Φυσικά η μέθοδος αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε παρατηρείτε υγρασία. Έτσι και αλλιώς δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα και η συντήρηση του είναι πάμφθηνη.








http://lykawn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top