0


Μαργαρίτα
Τελειοποιείστε οι ίδιοι την ιδανική μαργαρίτα σπίτι σας ή αναζητήστε στα μαγαζιά της πόλης ποιος ειδικός φτιάχνει την...





καλύτερη για εσάς και μετά αυτοσχεδιάστε, κατασκευάστε και βαφτίστε την προσωπική σας εκδοχή. Εκτός λοιπόν, από την κλασική Μαργαρίτα με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού, δοκιμάστε τη Spicy Margarita με Cointreau και καυτερές πιπεριές, τη Μαργαρίτα φράουλα ή τη Μαργαρίτα με γεύση γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα εποχής…
Με τεκίλα
Ποιος είπε ότι η Μαργαρίτα είναι το μοναδικό καλοκαιρινό κοκτέιλ που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις της τεκίλας; Το Paloma με τεκίλα και χυμό γκρέιπφρουτ είναι από τα πιο αγαπημένα στο μακρινό Μεξικό. Λευκή τεκίλα όμως, υπάρχει και εδώ και υπάρχουν και πολλές ακόμα επιλογές πέραν του γκρέιπφρουτ, όπως είναι το ρόδι για την Pomegranate Paloma ή η Smoky Paloma με βότκα και τεκίλα, η Aperol Paloma με λικέρ και ιταλικό Aperol και η Tequila Julep με αγαύη και φύλλα κόλιανδρου.


Mε ρούμι
Το ρούμι για πολλούς είναι το αδιαμφισβήτητο ποτό του καλοκαιριού και οι περισσότεροι έχουν δίκιο, διότι οι ποτοπαραγωγοί της Καραϊβικής -από όπου κατάγεται το ρούμι- ξέρουν καλά από ζέστη και την ανάγκη για δροσιστικά ποτά. Και αν έχετε βαρεθεί -που μοιάζει δύσκολο- το ρούμι με κόλα, φέτος δοκιμάστε το Dark n' Stormy με μαύρο ρούμι και τζιτζιμπύρα (ginger ale) ή το Rum-Ade με βασιλικό και φράουλες.

Gin & Tonic
Το απλούστερο και πάντα αγαπημένο κοκτέιλ που είναι το gin μαζί με tonic και μια φέτα λεμόνι ή αγγούρι, μπορεί να πάρει πολλούς δρόμους και να βελτιώσει την γευστική εμπειρία σας. Μερικοί από αυτούς είναι το Gin Gin Κοκτέιλ (με ginger ale αντί για tonic), το Gin μαζί με tonic με γεύση blueberries και το Pink Gin, με gin, tonic και angostoura.

Mojito
Το mojito εδώ και αρκετό καιρό παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του καλοκαιριού και το πρώτο πράγμα, που αγοράζουμε πια από το μανάβικο, με το που μπαίνει ο Ιούνιος, είναι ένα κιλό limes και άφθονο δυόσμο. Το Mojito δεν είναι μονάχα ένα στο είδος του. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εξίσου νόστιμες και δροσιστικές, όπως είναι το Μojito με σαγκουίνι, κάρδαμο και βασιλικό, το Mojito με ανανά και το μεξικανικό Mojito με τεκίλα αντί για ρούμι.

Σαγκρία
Το αγαπημένο ποτό της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Αργεντινής, παρασκευάζεται κυρίως με κόκκινο κρασί –άλλωστε sangria στα ισπανικά σημαίνει «αίμα». Υπάρχουν όμως και άλλες εκδοχές του, όπως η σαγκρία με σαμπάνια, η White Peach σαγκρία με λευκό κρασί και βότκα και η Sake σαγκρία, με sake και μπράντι.






Aυτά!

http://perimajestic.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top