0


Είναι 6 στον αριθμό, τα έχετε στην κουζίνα σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά των λεκέδων. Ποια είναι;











Λευκό ψωμί

Οι ελαιογραφίες που έχουμε στο σπίτι έχουν θαμπώσει από τον καιρό και τη σκόνη; Εύκολο! Παίρνουμε τη ψίχα του άσπρου ψωμιού και απαλά την περνάμε σε όλη την επιφάνεια του πίνακα, προσέχοντας να μην τρίβουμε με δύναμη και καταστρέψουμε το χρώμα. Η σκόνη και η λιπαρότητα θα εξαφανιστούν, και το έργο θα αποκτήσει την πρώτη του λάμψη!


Κέτσαπ

Αν έχουν μαυρίσει τα τηγάνια και οι κατσαρόλες, η κέτσαπ προσφέρει τη λύση που ζητάμε. Βάζουμε κέτσαπ σε ένα πανί και τρίβουμε τα σκεύη. Μέσα σε λίγα λεπτά θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στην κανονική τους κατάσταση. Κατόπιν τα πλένουμε με το κανονικό μας απορρυπαντικό και σκουπίζουμε με μία στεγνή πετσέτα για να γυαλίσουν.


Ρύζι

Και όμως το ρυζάκι που υπάρχει σε κάθε κουζίνα είναι η λύση για να καθαρίσουμε το εσωτερικό μπουκαλιών και βάζων με λεπτό λαιμό, στα οποία δεν χωράει το σφουγγάρι. Γεμίζουμε τα 3/4 του δοχείου με ζεστό νερό και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μη μαγειρεμένο ρύζι. Κλείνουμε με το χέρι, ανακινούμε πολλές φορές με δύναμη και ξεπλένουμε.


Τσάι

Μπορούμε να ξεφορτωθούμε τη σκουριά από τα εργαλεία του σπιτιού και του κήπου με τη βοήθεια ενός δυνατού μαύρου τσαγιού. Ετοιμάζουμε μερικά λίτρα μαύρου τσαγιού μέσα σε μία λεκάνη, βάζουμε μέσα τα εργαλεία και τα αφήνουμε για μερικές ώρες. Τα βγάζουμε και τα σκουπίζουμε με ένα κομμάτι πανί. Προσοχή όμως! Φοράμε πάντα γάντια γιατί τα χέρια μας θα γεμίσουν μαύρους λεκέδες!


Μαγειρική σόδα

Πριν κάνουμε ένα μεγάλο τραπέζι πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα μαχαιροπίρουνα και τα υπόλοιπα ασημικά είναι καθαρά και γυαλισμένα. Βάζουμε τα ασημικά σε ένα αλουμινένιο σκεύος στο οποίο έχουμε φτιάξει ένα μίγμα από νερό, αλάτι και μαγειρική σόδα. Βάζουμε το μίγμα να βράσει για 3’. Στη συνέχεια βγάζουμε τα μαχαιροπίρουνα και τα βουτάμε σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό και τα τρίβουμε με ένα κομμάτι ύφασμα. Τα ξεπλένουμε και είμαστε πανέτοιμοι.


Κορνφλάουρ

Το κορνφλάουρ είναι ιδανικό για να απομακρύνει τους λιπαρούς λεκέδες, λάδια μηχανής, γράσο κ.λπ., από τα χαλιά και τις μοκέτες. Ρίχνουμε τόσο κορνφλάουρ όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο λεκές και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά Στη συνέχεια σκουπίζουμε με την ηλεκτρική μας σκούπα. Ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί!





livesmart
http://www.tospitakimou.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top