0


Το όνομα του σπιτιού μαρτυρά και τη δύναμη που κρύβει. Το Tsunami House βρίσκεται στο νησί Camano στην Ουάσινγκτον, μία περιοχή όπου...

έχει πληγεί από παλιρροϊκά κύματα. Πρόκειται για μία δημιουργία της Designs Northwest Architects και είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στα χειρότερα στοιχεία της φύσης: δυνατούς ανέμους, καταιγίδες, ακόμη και… τσουνάμι!




Πρόκειται για ένα διώροφο παραλιακό οίκημα το οποίο στηρίζεται πάνω σε στύλους 1,5 μέτρου και έχει κατασκευαστεί από χάλυβα και γυαλί.




Σύμφωνα με την Daily Mail, το ισόγειο, που ονομάζεται «δωμάτιο πλημμύρας», είναι ένας χρηστικός χώρος, με τοίχους οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να καταρρέουν, στην περίπτωση ενός παλιρροϊκού κύματος, αφήνοντας άθικτους τους χώρους του επάνω ορόφου. Στο χώρο αυτό τα λιγοστά αντικείμενα και έπιπλα είναι αδιάβροχα προκειμένου να «αντέξουν» στην περίπτωση πλημμύρας. Το σπίτι έχει πολλά γυάλινα παράθυρα για να αφήσουν το νερό να μπει στο εσωτερικό, χωρίς να ασκηθεί πίεση στους πυλώνες.




Ωστόσο, ο κύριος χώρος εστίασης βρίσκεται στο δεύτερο όροφο. Συμπεριλαμβάνει ένα μπάνιο, σαλοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, και δώμα στη σοφίτα, με πρόσβαση μέσω μιας σκάλας. Η σχεδίαση είναι βιομηχανική, ιδιαίτερα χαμηλής συντήρησης, από τσιμέντο και γυαλί.








Δημοσίευση σχολίου

 
Top