0

Ένας έξυπνος τρόπος για να μεταφέρουμε πολλά ξύλα με τα χέρια μας. Αντί να τα κουβαλάμε στην αγκαλιά μας, χρησιμοποιούμε μια κατασκευή σαν την παρακάτω, ώστε να μεταφέρουμε τα ξύλα, με λαβές χωρίς να ...
υπάρχει κίνδυνος να μας πέσουν.

Θα χρειαστούμε λίγο σχοινί (όσο γερό θέλουμε, ανάλογα με το βάρος ξύλων που θα σηκώνουμε) και δύο ίσια κομμάτια είτε από σωλήνα (σιδερένια, χάλκινη, PVC) είτε δύο κομμάτια ξύλου, από κλαδιά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι θέλουμε. Στις φωτογραφίες παρακάτω, η κατασκευή έχει γίνει με σωλήνες PVC.

Κόβουμε το σχοινί σε δύο ίσα μέρη και δένουμε τις σωλήνες μεταξύ τους, όπως και στην φωτογραφία παρακάτω. Αυτό ήταν. Απλώνουμε κάτω την κατασκευή και βάζουμε πάνω όσα ξύλα μπορούμε να μεταφέρουμε. Το μήκος του σχοινιού να είναι όσο εμείς θέλουμε και μας βολεύει.








Η μια σωλήνα χρησιμεύει για χερούλι και η άλλη σαν “ασφάλεια” για να μην πέφτουν τα ξύλα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει την δεύτερη σωλήνα να την περάσουμε εσωτερικά των σχοινιών, ώστε η σωλήνα να βρίσκει κόντρα στα σχοινιά και να μην ξεδιπλώνει η κατασκευή.



Με τον τρόπο αυτό μπορούμε ακόμα και να κρεμάσουμε τα ξύλα, ώστε να στεγνώσουν ή να μην βραχούν και τραβήξουν υγρασία από το έδαφος.



http://www.instructables.com/

http://lykawn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top