0
Μία από τις καλύτερες πράσινες εφευρέσεις των τελευταίων ετών είναι αναμφισβήτητα η ιδέα της χρησιμοποίησης διάφανων πλαστικών μπουκαλιών με...
νερό, η οποία έγινε πράξη από τον Βραζιλιάνο Alfredo Mose το 2002 ο οποίος έψαχνε εκείνη τη περίοδο τρόπους να φωτίσει την επιχείρησή του λόγο οικονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει το δωρεάν φως χωρίς ρεύμα.

Η απλή τεχνολογία αυτής της ιδέας απαιτεί ένα πλαστικό μπουκάλι, 1, 1,5 η 2 λίτρων, γεμάτο με νερό και μερικές σταγόνες χλωρίνη για την αποφυγή ανάπτυξης φυτοπλαγκτόν, ώστε να κρατήσει για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το μπουκάλι τοποθετείται με κόλλα σε μία βάση η οποία θα πρέπει να εφαρμόζει με τη σκεπή, επίσης με κόλα, για την αποφυγή διαρροής από βροχές. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε μία πηγή φωτός που αποδίδει το ίδιο όσο μια συνηθισμένη λάμπα 55-60W!

200,000 τέτοιες λάμπες έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στις οροφές φτωχών οικογενειών παγκοσμίως, οι περισσότερες από τις οποίες ζούνε χωρίς ρεύμα, και τα σπίτια τους ακόμη και τις πρωινές ώρες είναι σκοτεινά. Η οργάνωση ελεύθερης διακίνησης "One liter of light" (ένα λίτρο φωτός) που οργανώθηκε από τον Illac Diaz από τις Φιλιππίνες, στοχεύει στην εγκατάσταση ενός εκατομμυρίου λαμπών μέσω δωρεάν ενημέρωσης και βοήθειας, έως το τέλος του 2015.








Το θετικό είναι πως μπορείτε να έχετε δυνατό φως σε σκοτεινούς χώρους χωρίς ρεύμα, αλλά μόνο για όσο υπάρχει έξω φως. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί με την τοποθέτηση μερικών LED μέσα στο μπουκάλι τα οποία θα ανάβουν το βράδυ, τροφοδοτούμενα από μια μπαταρία η οποία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα φορτώνει μέσω ηλιακών κυψελών.


Video



http://www.blackstate.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top