0
Η ενέργεια και οι ανάγκες τροφοδοσίας αποτελούν τον βασικότερο περιοριστικό παράγοντα για την περαιτέρω διείσδυση των λογιών-λογιών γκάτζετ στην αγορά. Μέχρι...


σήμερα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο εμπόριο ορισμένες ηλιακές τεχνολογίες για τη φόρτιση μικρών συσκευών.

Οι ανεμογεννήτριες εκμεταλλεύονται μια καθαρή πηγή ενέργειας, τον άνεμο, ωστόσο το γεγονός ότι αναπτύσσονται σε μεγάλη κλίμακα τις καθιστά ακατάλληλες για μικρές συσκευές.

Παρόλα αυτά, μια νέα τεχνολογική καινοτομία στην αιολική ενέργεια, μια φορητή μικρο-ανεμογεννήτρια έρχεται να φορτίσει smartphones, tablets και άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές με τη δύναμη του ανέμου.

Παρότι, η χαμηλή συγκριτικά αποδοτικότητα των ανεμογεννητριών κάθετου άξονα (VAWT) δεν τους έχει επιτρέψει να καταλάβουν αξιοσημείωτα μερίδια στην αγορά των αιολικών, ορισμένες εταιρείες συνεχίζουν να εξελίσσουν τέτοιες τεχνολογίες στοχεύοντας σε εξειδικευμένες αγορές, όπως αυτή των προσωπικών και φορητών συσκευών.






Η ανεμογεννήτρια Trinity, η οποία χαρακτηρίζεται ως “Φορητός Σταθμός Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας (Portable Wind Turbine Power Station)” λόγω της ενσωματωμένης μπαταρίας της, είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία, αλλά και να παράσχει καθαρή ηλεκτρική ισχύ ικανή να φορτίσει ατομικές ηλεκτρονικές συσκευές. Την ανεμογεννήτρια Trinity σχεδίασε και κατασκεύασε η Skajaquoda, μια ερευνητική ομάδα που εδρεύει στη Μινεσσότα των ΗΠΑ.

Η φορητή ανεμογεννήτρια στηρίζεται σε ένα πτυσσόμενο τρίποδο που ενσωματώνεται στον σκελετό μετά τη χρήση της. Φέρει τρεις έλικες, επίσης πτυσσόμενες, οι οποίες περιστρέφουν μια γεννήτρια ισχύος 15 Βατ και φορτίζουν μια μπαταρία των 15.000 mAh.

Κατασκευασμένη από πλαστικό και αλουμίνιο, η ανεμογεννήτρια ζυγίζει περίπου 1800 γραμμάρια, έχει μήκος 58 εκατοστά εν λειτουργία, ενώ διπλώνεται σε έναν κύλινδρο ύψους 30 εκατοστών για τη μεταφορά.

Οι εφευρέτες της ανεμογεννήτριας Einar και Agust Agustsson στράφηκαν στην πλατφόρμα Kickstarter προκειμένου να βρουν τα 50.000 δολάρια που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το πρωτότυπο.

Οι υποστηρικτές που θα διαθέσουν 249 δολάρια θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν μια ανεμογεννήτρια Trinity, ενώ αυτοί που θα διαθέσουν 399 δολάρια θα λάβουν μια περιορισμένη έκδοση της τεχνολογίας. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα πρώτα μοντέλα θα αποσταλούν στους υποστηρικτές τον Ιανουάριο του 2015 και ότι η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.



econews.gr
http://energiakoi.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top