0

Αποκλειεται να μην σας εχει τυχει, να χρειαζεστε ενα φακο και να εχετε ξεμεινει απο μπαταρια…
και το χειροτερο, να εχετε ενα σωρο αλλες μπαταριες στο σπιτι, εκτος απο αυτες που παιρνει ο φακος!!! Κι’ ομως με τα παρακατω κολπα, δεν θα την πατησετε ποτε ξανα.

Πολλες μπαταριες, εσωκλειουν αλλου τυπου μπαταριες

Αρκετες, "περιεργες" μπαταριες οπως αυτες των 9v και 12v ειναι φτιαγμενες απο μικροτερες τυπου ΑΑΑ και τις οποιες περιεχουν στην συσκευασια τους. Ανοιγωντας προσεκτικα το εξωτερικο περιβλυμα, μπορειτε να τις βγαλετε και να τις χρησιμοποιεισετε σαν τις ΑΑΑ.



Χρησιμοποιειστε μικροτερες μπαταριες σε συσκευες που χρησιμοποιουν μεγαλυτερες

Σιγουρα θα σας εχει τυχει να εχετε πχ. ενα ρολοι τυχου που παιρνει μπαταριες τυπου ΑΑ και εσεις να εχετε διαθεσιμες μονο τυπου ΑΑΑ. Για να τις χρησιμοποιεισετε, απλως παρτε ενα κομματι αλουμινοχαρτο, καντε το μπαλακι και κλειστε το κενο που μενει απο την μπαταρια, ωστε να ακουμπα στον πολο.



Φορτιση μπαταριων απο αλλες μπαταριες

Ειναι δυνατον να φορτισετε αδειες μπαταριες πχ. τυπου ΑΑΑ απο αλλες μπαταριες πχ τυπου D που πιθανον να εχετε στο σπιτι σας. Η λογικη ειναι οτι, συνδεετε τους θετικους πολους των μπαταριων για να μεταφερετε την ενεργεια απο την μια στην αλλη. Αν παρακολουθεισετε το video, θα καταλαβετε καλυτερα.

Η ιδια τεχνικη μπορει να χρησιμοποιειθει και στην περιπτωση που εχετε δυο ιδιες μπαταριες πχ. ΑΑ οπου η μια εκ των δυο να ειναι φορτισμενη και η αλλη οχι. Αν θα θελατε να τις συνδεσετε σε μια συσκευη που χρειαζετε δυο τετοιες μπαταριες για να δουλεψει, πολυ απλα δεν θα δουλευε. Αν ομως, με την γεματη μπαταρια, φορτισετε την αδεια… τοτε θα εχετε δυο μπαταριες μισο-φορτισμενες με τις οποιες ομως θα μπορειτε να ενεργοποιεισετε την συσκευη σας. Απλως τις συνδεετε με τους θετικους πολους και τις αφηνετε για περιπου μια ημερα. Εννοειτε οτι αυτου του ειδους η φορτιση, ειναι χρησιμη μονο σε περιπτωσεις που δεν μπορειτε να κανετε διαφορετικα…



Ολες οι μπαταριες φορτιζονται

Ακομα και οι μη επαναφορτιζομενες, μπορουν να επαναφορτιστουν, αρκει η φορτιση να γινει με αργο τροπο και οχι πληρως. Αν εχετε φορτιστη που εχει αργη και γρηγορη ταχυτητα φορτισης τον βαζετε στο αργο και αν για μια κανονικη επαναφορτιζομενη μπαταρια χρειαζετε 5 ωρες για να φορτιστει, τις απλες, μη επαναφορτιζομενες τις αφηνετε για μια ωρα, τις βγαζετε, τις αφηνετε λιγο να κρυωσουν και ξανα παλι για καμμια ωρα. Η φορτιση δεν θα ειναι πληρης αλλα τουλαχιστον θα μπορειτε να τις χρησιμοποιεισετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΔΙΝΟΣ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΥΓΡΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΣΑΣ… ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠ’ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ!!!



Χρησιμοποιειστε αλλου τυπου μπαταριες για μια συσκευη

Αν πχ. το κινητο σας εχει ξεμεινει απο μπαταρια, βρισκεστε σε περιπτωση αναγκης και εχετε στην διαθεση σας μονο μπαταριες τυπου ΑΑΑ ή ΑΑ μπορειτε να τις χρησιμοποιεισετε για να δουλεψει η συσκευη σας. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει και υπαρχει περιπτωση ακομα και να καψετε την συσκευη, εξαρταται απο καποιους παραγοντες που αφορουν την συσκευη και δυστυχως δεν ειναι δυνατον να γνωριζουμε εκ, των προτερων.

Αν το κινητο σας εχει καλωδιο USB για φορτιση, τοτε ξερουμε οτι χρειαζετε 5v για να φορτισει. Μπορει να λεμε 5v, ομως η θυρα usb η ο φορτιστης που βγαζει βυσμα USB στην ουσια δεν δινει ακριβως 5v, αλλα αναλογα, λιγο παραπανω ή λιγο παρακατω. Ετσι, αν εχετε πχ τρεις μπαταριες τυπου ΑΑΑ η οποια καθε μια εχει 1.5v αρα 3×1.5=4.5v αν τις συνδεσετε καταλληλα, θα μπορεσετε να φορτισετε την συσκευη. Στην πραγματικοτητα ουτε η μπαταριες εχουν ακριβως 1.5v, αλλα αναλογα με το ποσο φορτισμενες ειναι, μπορει να εχουν παραπανω ή παρακατω. Ετσι αν δειτε οτι με τρεις μπαταριες ΑΑΑ δεν φορτιζει η συσκευη, προσθεστε αλλη μια, οποτε 4×1.5=6v. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα αρχιζει να φορτιζει. Παρομοια tricks μπορουν να γινουν και με αλλες συσκευες και συνδυασμους μπαταριων, αρκει να ξερετε οτι η ονομαστικη ταση που εχουν η μπαταριες ειναι ενας μεσος ορος και οχι η ακριβης ταση.

Οπως ειπα, μπορει να καψετε την συσκευη σας με αυτον τον τροπο, οποτε το κανετε υπ’ευθυνη σας και σε περιπτωση που δεν μπορειτε να κανετε διαφορετικα.



Αν ξερετε αλλα τετοια tricks στειλτε τα με ενα email ή σχολιο.

http://fugazigr.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top