0

Ποιος λέει, πως είναι ανάγκη να πληρώνουμε κάποιους ώστε να έχουμε στην διάθεση μας χάρτες για το GPS, είτε αυτό είναι αυτόνομη συσκευή η ...ενσωματωμένη στην συσκευή μας.

Η γιατί να πρέπει αν χρησιμοποιήσουμε το βαρύ GoogleMaps για κάποια πλοήγηση που και πάλι, υπαρχουν επί μέρους τοποθεσίες μη χαρτογραφημένες σωστά;
Μια λύση είναι αυτή που έτσι κι’ αλλιώς εφαρμόζουν άνθρωποι και ομάδες που ζουν και παραέξω από τις αστικές δραστηριότητες. Ποδηλάτες, δικυκλιστές, πεζοπόροι και άλλες δραστηρίοτητες, όταν κάνουν κάποια εξόρμηση, προηγουμένως ενημερώνονται για την τοποθεσία που θα μεταβούν και συγκεντρώνουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες.
Και σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δημιουργούν τοπικούς χάρτες της περιοχής, επισημαίνοντας τα διάφορα σημεια ενδιαφέροντος η κινδύνου.
Και αυτούς τους χάρτες χρησιμοποιούν στη συνέχεια στις GPS συσκευές τους.

Υπάρχουν αρκετές τέτοιες λυσεις, εξελιγμένες και εύκολες πλέον στη χρήση και μια τέτοια η οποία είναι δημοφιλής και εύχρηστη θα δούμε σήμερα.
Το Mobile Atlas Creator, είναι μια εφαρμογη που επιτρέπει την δημιουργία χαρτών του οποίους στη συνέχεια μπορούμε να εξάγουμε και να ενσωματώσουμε με GPS συσκευές η σε smartphones (παλιότερα ήταν γνωστή ως: TrekBuddy Atlas Creator).
Υποστηρίζει μια μεγαλη λίστα αντίστοιχων εφαρμογών για Android και άλλες συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εφαρμογη που ήδη έχει και γνωρίζει (δείτε την σχετική λίστα, με τις υποστηριζόμενες εφαρμογές).
Είναι διαθέσιμο ακόμα για LInux, Windows, OSX και καθώς είναι γραμμένο σε Java την απαιτεί, προκειμένου να δουλέψει.

Την Java η ακόμα καλύτερα το openJDK, θα τα βρείτε στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικού, Synaptic, Yum, Yast, κλπ), αν δεν τα έχετε ήδη εγκατεστημένα, κάνοντας αναζήτηση (java) και μπορείτε να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση (συνιστάται το openJDK), με δυο κλικ.
Αν θέλετε σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστήσετε και με την παρακάτω εντολή στο τερματικό/κονσόλα σας:


sudo apt-get install openjdk-7-jdk


Η εφαρμογη, δεν απαιτεί κάποια εγκατάσταση και το μόνο που χρειαζεται, είναι να την κατεβάσετε:
DOWNLOAD

Μόλις κατέβει το αποσυμπιέζετε και κάντε εκτελέσιμο το αρχείο με τ’ όνομα: Mobile_Atlas_Creator.jar (δεξί κλικ επανω του > ιδιότητες > Δικαιώματα και επιλεξτε να είναι εκτελέσιμο).
[Αν θέλετε, μπορείτε να τρεξετε και το αρχείο: start.sh που έχει, κάνοντας το επίσης, εκτελέσιμο].


Σχεδόν αμέσως (αργεί λίγο) η εφαρμογη θα τρέξει και από την λίστα με την βάση χαρτών που διαθέτει μπορείτε να επιλέξετε κάποια υπηρεσία:


Θα περιμένετε λίγο, ώστε να σας ανοίξει το παράθυρο της συγκεκριμένης υπηρεσίας χαρτών, προκειμένου να μεταβείτε και επιλέξετε το σημείο που σας ενδιαφέρει:



Είναι συγκεκριμένες οι επιλογές που εχει και δεν μπερδευουν, μπορειτε να εισαγετε σημειωσεις και αλλα δεδομενα και τελος με ενα κλικ να δημιουργήσετε τον χάρτη σας η τους χαρτες σας, τους οποιες μπορειτε να εισαγετε στην εφαρμογη GPS του κινητου σας η απ’ ευθειας στην GPS συσκευή σας.


Ιστοσελίδα

http://osarena.net/logismiko/applications/mobile-atlas-creator-dimiourgise-chartes-gia-gps-ke-forites-siskeves.html

http://fugazigr.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top