0
Η συγκεκριμένη εφεύρεση είναι κάτι το οποίο μπορεί ο καθένας με λίγη προσπάθεια να κατασκευάσει και να πετύχει να έχει...
φθηνή θέρμανση χωρίς να εξαρτάται από ρεύμα ήκαυστήρες.
Βέβαια η όλη κατασκευή έχει και κάποιους περιορισμούς, για παράδειγμα μπορεί να αποδώσει μόνο όταν έχει ήλιο. Αλλά εδώ στην Ελλάδα πιστεύω ότι ο ήλιος δεν μας λείπει.


Η εφεύρεση αυτή λοιπόν λειτουργεί όπως περίπου λειτουργεί και ο ηλιακόςθερμοσίφωνας που στολίζει κάθε ταράτσα σπιτιού στην Ελλάδα.



Χρησιμοποιεί ένα κουτί το οποίο μέσα έχει μια επιφάνεια η οποία είναι μαύρη και δεν ανακλά την ηλιακή ακτινοβολία (όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας), και έναν ανεμιστήρα από υπολογιστή ο οποίος τροφοδοτείται από ένα μικρό ηλιακό πάνελ. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον εφευρέτη , είναι ότι ο ψυχρός αέρας εισέρχεται μέσα στο κουτί και θερμαινόμενος από την μαύρη επιφάνεια διοχετεύεται στη συνέχεια μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με τον ίδιο κατάφερε να ανεβάσει την θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο από τους 12 βαθμούς Κελσίου στους 29 μόνο με αυτό το σύστημα , και ενώ έξω επικρατούσε θερμοκρασία 10 βαθμών Κελσίου


Σίγουρα είναι σημαντική η αύξηση της θερμοκρασίας που πέτυχε.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι τα υλικά για την κατασκευή αυτή δεν είναι τίποτα εξωτικά , και δεν κοστίζουν πολύ. Το ηλιακό πάνελ ,φαντάζομαι θα είναι το ακριβότερο ,αλλά 1ον) δεν χρειάζεται κάποιο μεγάλο μιας και θα κινεί μόνο τον μικρό ανεμιστήρα, και 2ον ) αν καταφέρει να ανεβάσει την θερμοκρασία του χώρου κατά μερικούς βαθμούς , ουσιαστικά θα κάνει απόσβεση σύντομα.

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι και φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό.

Το επιπλέον καλό είναι ότι μπορεί να κατασκευαστεί σε ότι μέγεθος θέλουμε ,αλλά και το γεγονός ότι θα δουλεύει αυτόματα , δηλαδή όταν θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια και θα σταματάει βέβαια τη νύχτα ( δυστυχώς….)


Οδηγίες για την κατασκευή του αλλά και τα υλικά που θα χρειαστείτε ,θα βρείτε στο παρακάτω site:


http://www.solorb.com


http://medgreece.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top