1

Ένα πραγματικά πρωτοποριακό είδος σπιτιού που αναμένεται στις Ευρωπαϊκές χώρες από το 2020 και μετέπειτα κάνοντας παρελθόν η κατασκευή κοινών σπιτιών, είναι το λεγόμενο παθητικό σπίτι. Τοπαθητικό σπίτι είναι ...


έχει το κύριο πλεονέκτημά ότι για να κατασκευαστεί θα χρειάζονται απλά γύρω στα 10% έξοδα παραπάνω από τα έξοδα κατασκευής κοινών κατοικιών, όμως παράλληλα τα έξοδα για τη θέρμανση του χειμώνα και τη ψύξη του καλοκαιριού θα είναι περίπου 90% λιγότερα από τα κοινά σπίτια! Το παθητικό σπίτι είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο ώστε με τη προσθήκη μίας απλής κατασκευής είτε αιολικού είτε ηλιακού συστήματος να μπορεί να αποκτήσει ενεργειακή αυτοδυναμία.

Παθητικό σπίτι – το σπίτι του μέλλοντος

Άλλα πλεονεκτήματα του παθητικού σπιτιού είναι ότι μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος, είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο που τα υπερσύγχρονα ενεργειακά κουφώματα δίνουν τη δυνατότητα στο φυσικό αερισμό του κτιρίου, καθώς και ότι το παθητικό σπίτι δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα μονάχα ιδιωτική κατοικία αλλά παθητικό σπίτι μπορεί να είναι κάλλιστα και ένα οποιοδήποτε κτίριο ενός οργανισμού, μαγαζιού, επιχείρησης, και ίσως και άλλων κτιρίων. Έτσι αναμένεται το παθητικό σπίτι να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον διότι το κυριότερο είναι ότι δεν είναι ένα σπίτι μονάχα για όσους έχουν πολλά χρήματα αλλά δίνεται η δυνατότητα και σε κόσμο με πιο χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσει ένα παθητικό σπίτι.

http://www.ecotimes.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top