2

Ο σπιτικός μου αποστακτήρας είναι σχεδόν έτοιμος μετά την πρώτη δοκιμή.
Θα δουλέψει όμως ασταμάτητα μόλις μπει και η...

βαλβίδα ασφαλείας υπερπίεσης.
Παίρνει κάπου 10 λίτρα +. Αρκεί για εμένα και δυο - τρεις καλούς.


Υλικά σε γενικές γραμμές:

1. Κατσαρόλα 29 cm διάμετρο (για να έχουμε εικόνα μεγέθους) inox 
2. Γαβάθα inox που να ταιριάζει ανάποδα στην κατσαρόλα 
3. Γωνία 1/2 ίντσας inox
4. Συστολή τύπου Αμερικής 1/2 ίντσας σε 3/8. (15? γωνία και συστολή)
5. Ροδέλα inox Μ14
Η τρύπα με ζγρόμπια ή ζουμπά πως το ξέρει καθένας που κόβει την γαβάθα στο κέντρο κυκλικά στην διάμετρο της 1/2 ίντσας. Από επάνω η γωνία και από κάτω ροδέλα και συστολή για να σφίξει πάνω στην γαβάθα.
6. 1 μέτρο ντίζα inox Μ10 (για γαντζάκια) και δύο παξιμάδια 
7. Στραντζαριστό 20Χ20 mm Χ1,5 πάχος για τραβέρσα από επάνω με πατέντα να περνάει ελεύθερα η γωνία από κάτω χωρίς να ακουμπάει.
8. Ένας δακτύλιος από σωλήνα inox 4 ιντσών για να πατάει τη γαβάθα.
9. Μισό μέτρο σωλήνα inox 1/2 ίντσας  inox.
10. 2 μέτρα σωληνάκι εύκαμπτο inox Φ10 (και Φ 20 αν ήταν ίσως πιο καλά)


Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσω εικόνα του τι πίνουμε μαζί με το καθαρό νερό.

Πήρα 200 γρ. νερό και το σταμάτησα εφόσον είδα ότι δουλεύει για να δω και τι είχα μέσα.
Δείτε........

Δημοσίευση σχολίου

  1. το εχω κανει 20 χρονια πριν με χυτρα ταχυτητας ΣΕΒ και ακομα δουλευει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thelw na mou peis leptomereies gia na kataskevasw kai egw.exeis fb-skype h mail na epikoinwnisw mazi sou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top