0

Ανοίξαμε το φαρμακείο της φύσης και βρήκαμε τα καλύτερα φάρμακα για τις παθήσεις του αναπνευστικού μας συστήματος. Αψού!!

Ιγμορίτιδα
Τι είναι: Τα...

ιγμόρεια είναι τέσσερις κοιλότητες του προσώπου που περιέχουν αέρα. Αυτά καλύπτονται με βλεννογόνο, που τα προστατεύει απο λοιμώξεις. Σε περίπτωση που αποφραχθούν απο υπερβολική παραγωγή βλέννας τότε δημιουργείται μόλυνση που προκάλει στον ασθενή πονοκεφάλους και πόνους.
Αντιμετώπιση: με την χρήση ...στυπτικών βοτάνων όπως οι καρποί της κουφοξυλιάς και αγριμόνιας καθώς και ορισμένων με αντιβιοτικές ιδιότητες όπως η εχινάκια και το σκόρδο.

Κρυολόγημα
Τι είναι: Οφείλεται σε ιούς και μας ταλαιπωρεί όλο το χειμώνα! Ουσιαστικά προσβάλλουν τους βλεννογόνους όπου τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν και η ιατρική στρέφεται σε αποσυμφορητικά φάρμακα.
Αντιμετώπιση: Θα μας βοηθήσουν τα άνθη κουφοξυλιάς, η μέντα, ο ύσσωπος, το τζίντζερ, η κανέλα και ο κορίανδρος. Με αυτά μπορούμε να κάνουμε ένα έγχυμα που θα το πιούμε ζεστό.Γείτσες!!

Βήχας
Τι είναι: Ένα νευρικό αντανακλαστικό! Εμφανίζεται όταν κάτι ενοχλεί είτε το λάρυγγα, την τραχεία ή τους βρόγχους.
Αντιμετώπιση: Σταματήστε τον ενοχλητικό βήχα αμέσως! Πώς? Με την βοήθεια που θα μας δώσει το θυμάρι, ο ύσσωπος και η χαμολέυκα. Αν ο βήχας είναι ξηρός (δεν αποβάλλεται βλέννα) τότε μπορούμε να πιούμε καταπραϋντικά βότανα όπως η αλθαία.
Αμυγδαλίτιδα
Τι είναι: Είναι πολύ ενοχλητικό το τσίμπημα στις αμυγδαλές μας! Πρόκειται για λεμφαδένες που παράγουν λεμφοκύτταρα πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας. Όπως πολλά μέρη του αναπνευστικού μας συστήματος, προσβάλλονται απο ιούς και βακτήρια που μας κουράζουν τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι πολλοί σημαντικές γι’αυτο και οι περισσότεροι γιατροί επιμένουν στην μη αφαίρεση τους, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
Αντιμετώπιση: Γρήγορα γαργάρες με αφέψημα φύλλων σμέουρου, ανθών κουφοξυλιας και έγχυμα υδράστιδας.

Βρογχίτιδα
Τι είναι: Οι βρόγχοι, είναι οι απολήξεις του βρογχικού μας δέντρου.
Αντιμετώπιση: Οι βοτανοθεραπευτές συνιστούν αντιβιοτικά βότανα όπως ο ευκάλυπτος και αποχρεμπτικά όπως η χαμολέυκα και η ινούλα. Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καταπραϋντικά όπως το σύμφυτο και η αλθαία.
Όλες οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων και να μειώσουν κάποια συμπτώματα. Οι υπερβολές βλάπτουν! Ο γιατρός είναι αυτός που θα συμφωνήσει για την ποσότητα και συχνότητα χρήσης των βοτάνων.
Δανάη Πάσσα

Δημοσίευση σχολίου

 
Top